Dinsdag, 31 Oktober 2006

Gisteren nog eens van een prachtige herfstdag kunnen profiteren. Maar ’s ochtends was het wel al frisser, en vandaag begon de dag nog kouder.


Na de opruim aktie van afgelopen weekend ben ik gisteren 2 keer naar het IDELUX containerpark in Nidrum (gemeente Bütgenbach) geweest, met Brigitte’s auto boordevol karton en papier en oude flessen en noem maar op.


De sortering in het containerpark is wel heel erg precies, ik had niet in de gaten dat de PET flessen ook nog naar kleur gesorteerd moeten worden, en werd daarop onbeschoft afgesnauwd door de baas van dit “pretpark”.

Toen ik daarop aantwijfelde of die sortering überhaupt nog wel zin maakt, (ik had verleden week een reportage gezien over de afvalsortering in Duitsland, waar na de sortering door de burger daarna weer alles bij elkaar gekieperd werd en verbrand wordt), was hij nog meer in zijn wiek geschoten.
Of ik een leraar of een dokter was, vroeg hij, die hadden altijd zo’n praatjes…

De stukken piepschuim die ik bij had en maximaal 30 op 20 cm groot waren, moesten volgens hem door mij nog eens kleiner gemaakt worden alvorens deze in de daarvoor bestemde container te mogen deponeren.

Toen ik een doos met plastik balletjes die als opvulmateriaal gebruikt worden boven de conainer wilde omdraaien, schreeuwde hij dat ik bukken moest, bukken (zeker bang dat ze weg zouden waaien…)

En toen ik een rol posters in de papierbak wilde doen, werd ik opnieuw afgesnauwd of dat misschien behang was, (wat het dus duidelijk niet was), maar dat werd niet geloofd en dus moest hij eerst opnieuw tot daar komen om dat te controleren.

Toen ik de tweede keer voorbij kwam en demonstratief probeerde de borden te fotograferen om een overzicht te krijgen hoe de sortering daar ter plaatse verloopt (om volgende keer onze huis sortering beter voor te bereiden) werd mij duidelijk te verstaan gegeven dat er op zijn terrein niet gefotografeerd mocht worden.

Toen ik als antwoord daarop een foto van hem maakte, nam hij tenslotte een beetje gas terug. Een erg nerveus mannetje, waarbij ik automatisch moest denken aan een film over die bewaker van een concentratie kamp…Ik had al gehoord bij ons in Wirtzfeld dat hij altijd zo te keer gaat, en er zijn zelfs buren van ons die liever naar het containerpark van Mirfeld rijden (15 km) ipv naar Nidrum dat slechts 6 km van bij ons ligt..
Men weze gewaarschuwd!

Dus hieronder dan nog enkele foto’s van de borden van dit containerpark, speciaal voor onze lezers gemaakt, bij gevaar voor lijf en leden, legaal of niet legaal…

Jullie horen het nog als de advokaat van Idelux zich bij ons meldt.

Wij kregen ook nog bezoek van de verzekeringsinspekteur… ik heb namelijk een stukje vochtige muur ontdekt in de souterrain keuken achter een van de hoge kasten (zie bericht gisteren) en nu moet men de expert sturen om na te gaan of die waterschade misschien door onze verzekering gedekt wordt. Maar hij kon ons alvast niet veel hoop geven omdat het schijnbaar geen leidinglek is… Dat wordt dus nog eens een heel ander verhaal.

In de latere namiddag dan nog maar eens met de grasmaaier over het grasveld gereden, niet om het gras te maaien, maar om de afgevallen bladeren van de bomen van bij ons tegenover een beetje te verzamelen.

En Brigitte heeft zo’n 700 bloembollen geplant voor volgend jaar… dat wordt beslist een kleurige tuin!

Geplaatst in Herfst 2006.

4 reacties

 1. Hubert, wij rijden ook regelmatig naar het containerpark in Nidrum. Het is er inderdaad “precisiewerk” om je afval te dumpen. De eerste keer gooide ik de plastiek flessen keurig kleur bij kleur maar ipv de toezichter werd ik door een klein hummeltje op de vingers getikt want ik liet “alle dopfen derauf” (of zoiets). Dus ik alle flessen opnieuw uit de grote zakken gevist en de doppen eraf gedraaid- die dan weer in een doos gingen. Maar ik beloof je van de eerstvolgende keer ook foto’s te nemen. Gewoon om te zien of ik ook naar mijn vijs krijg! Maar bedenk wel dat je hier in Vlaanderen op de meeste plaatsen betaalt voor het containerpark.
  Tot het weekend!

  Wij betalen ook voor het containerpark: het is namelijk inbegrepen in de gemeentelijke belasting voor het huisvuil…

 2. Goedemorgen,

  Het doet mij een groot plezier dat er niet enkel op de containerparken hier in Genk ambetante mannekes werken. Hier is het ook telkens dezelfde zever. Wegens de verbouwingen in ons huisje kom ik toch wekelijks op ons containerpark en dan valt het enorm op hoe die gemeentemannen te keer gaan tegen ons. Ik denk dat het merendeel van die mannen die daar werken graag de baas spelen of thuis niks te zeggen hebben 🙂
  Ze mogen van hun botten maken maar dan moet het ook een gegronde reden zijn vind ik en niet omdat je een blauwe pet-fles bij een witte gooit. Trouwens bij ons wordt het nog steeds bij elkaar geworpen.

  Groetjes,

  Danny, Genk

  P.s.: Waar blijft die sneeuw eindelijk. Ik zag dat het in Finland al heerlijk aan het sneeuwen is.

  … het wordt kouder…

 3. Hallo ,

  Mies, dat hummeltje zal ook al een paar keer door (waarschijnlijk) Bruno afgesnauwd geweest zijn. Ieder doet zijn job ,maar bij idelux zullen ze nog geen kursus klantvriendelijkheid geven denk ik. En Danny ik heb op de BRF gehoord dat donderdagavond de plaatsen die hoger als 500m liggen de eerste sneeuwvlokjes mogen verwachten en dat de wegen er dan ook gevaarlijk glad bij kunnen liggen. We zullen toch al maar onze banden wisselen ,want daar hebben we met dat mooie weer nog niet echt aan moeten denken.

  Groetjes,

  ps Mies in plaats van ons winkeltje komt er vanaf volgend jaar de ziekenkas, maar wij blijven wel in Weywertz

 4. Hubert,
  In verband met die foto van de vogeltrek dacht ik eerst dat het de brokstukken waren van uw opruimaktie die gij in de lucht had laten vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.