Woensdag, 1 November 2006

Na Juli, en September gaat nu ook de maand Oktober 2006 de geschiedenis in als een van de warmste sinds 150 jaar…

In Wirtzfeld waren de temperaturen in Oktober volgens de metingen van ons weerstationnetje als volgt:

Volgens de laatste weerberichten is er vandaag grote kans op glade wegen en natte sneeuw op de hoogste toppen van de Hoge Venen. Er zal bovendien een sterke wind waaien, die ervoor zal zorgen dat er veel bladeren van de bomen vliegen, waardoor de wegen er plaatselijk door een bladtapijt glad kunnen zijn. Dat laatste niet alleen in Hoog België!

Vandaag is Allerheiligen, en dat is in België nog altijd een officiële feestdag.

Opa Mathieu en Oma Cäcilia

In onze streek, en dus ook in Wirtzfeld, wordt deze dag met een feestelijke mis in de kerk gevierd, waarna iedereen de graven op het kerkhof gaat bezoeken, die voor deze gelegenheid extra mooi opgesmukt zijn, om vervolgens bij familie op bezoek te gaan.

Een mooie traditie, die jammer genoeg in Nederland niet meer zo in zwang is nadat de feestdag daar een aantal jaren geleden opgeheven werd.


Opa en Oma Savelberg

Gisteren heb ik de rest van de vuilnis op straat gezet voor de normale huisvuil inzameling, in plaats van de gebruikelijke ene zak, waren het er dit keer 6….


Gevolg van de opruim aktie afgelopen weekend. Overigens is de groot huisvuil ophaling niet volgens de officiele mededeling van der Gemeente op Dinsdag gebeurd, maar al Maandag. Een geluk dat ik mijn spullen al Zondagavond op straat gezet had, anders zou ik er weer een half jaar mee gezeten hebben…

Volgens de laatste weerberichten is er vandaag grote kans op glade wegen en natte sneeuw op de hoogste toppen van de Hoge Venen.

Reden voor Brigitte en mij om eens in de garage op zoek te gaan naar haar winterbanden. Banden genoeg: 8 dikke banden met velgen, en nog eens 6 zonder velg die een beetje kleiner uitzien.
Die dus gepakt, en inderdaad, 4 zelfde maten gevonden. Maar omdat Brigitte in de veronderstelling was dat ze indertijd haar winterbanden met velg had gekocht, heeft ze haar garagist even opgebeld om na te vragen of haar winterbanden misschien nog bij hem in de garage staan. Nadat hij dit ontkende, heb ik eens voor alle zekerheid op haar auto gekeken: en zie daar: SNOWCAST stond met grote letters op haar wielen. Heeft ze dus de hele zomer met haar winterbanden gereden… En 4 van die met velg waren dus haar zomerbanden…

Geplaatst in Herfst 2006, Oostkantons Events.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.