Vrijdag, 3 November 2006

Donderdag is het vrij rustig geweest, geen sterke wind meer, maar wel erg fris. Op een enkel sneeuwvlokje na rond de middag waren er verder regelmatig zonnige opklaringen hier in Wirtzfeld.

Vandaag, vrijdag, zal het grotendeels droog blijven, maar de temperaturen blijven aan de lage kant.

Gisteren hadden we een expert van de verzekering op bezoek. Alhoewel onze verzekering een Belgische maatschappij is (KBC), lieten zij een expert van een Duits instituut overkomen, (Von der Lieck Sanierungs Systeme), een gespecialiseerd bedrijf uit Heinsberg, om na te gaan wat er precies met de vochtige plek aan de hand is en waarvan dat komt.

Overigens, hij vertelde dat hij onderweg bij Dreiborn (bij ons buurdorp Rocherath over de grens) al sneeuw had zien liggen op de velden.

De expert heeft bij ons met een drukmeter eerst de leidingen in de souterrain keuken gecontroleerd. Die waren allemaal in orde. Met een vochtigheidsmeter heeft hij vervolgens de vochtige plek in de buitenmuur en een stuk er omheen gemeten, en vastgesteld dat de vochtigheid door de muur naar binnendringt. Om beter te kunnen kijken werd aan de binnenzijde een stuk van de bovenste pleisterlaag weggehakt en ook de isolatie laag met houten lambrizering werd gedeeltelijk verwijderd.


Dit is een GSM fotootje, betere foto’s krijg ik nog van het instituut doorgestuurd. Het ziet er hier op de foto wel woest uit, maar gelukkig zijn we niet direkt op deze ruimte aangewezen, we kunnen dus in alle rust overwegen hoe het beste hier te werk te gaan.

Afwachten of de verzekering voor dit waterprobleem opkomt, maar zoals ik al eerder schreef gaf de verzekeringsagent ons hierover nog geen uitsluitsel. In ieder geval is het tijdstip erg ongunstig, want om nu nog buiten beginnen te graven om die plek ook daar bloot te leggen is niet meer te doen, dus dat wordt een werkje dat uitgesteld moet worden tot na de winter.

Wat wel gedaan kan worden is de wand van binnenuit droogleggen en daarna met bepaalde antivocht specie van binnenuit een soort verzegeling leggen, zodat er geen nieuw water meer binnendringen kan, maar een langdurige oplossing is dat natuurlijk niet zonder aan de buitenkant het probleem ook te lijf te gaan.

Als er experts onder onze website lezers zijn die mij hieromtrent verder tips kunnen geven, hoor ik graag van jullie je goedgemeende adviezen…

Gisterenavond zijn dan ook nog twee jonge dames uit Malaysia bij ons op bezoek gekomen. Zij hadden met ons kontakt opgenomen via het CouchSurfing Systeem, waarover ik eerder dit jaar (ik geloof in Augustus) al eens melding heb gemaakt. In de loop van vanochtend zullen we hen kennis laten maken met enkele bezienswaardigheden in de Oostkantons, voordat zij verder trekken, resp. naar Amsterdam en naar Parijs. Wirtzfeld wordt op deze manier een beetje een draaischijf voor internationaal toerisme…

Over hun bezoek vertel ik dan later meer.

Iedereen alvast een prettig weekend gewenst

Hubert

Geplaatst in Herfst 2006, Knutselen.

Eén reactie

  1. het beste wat jij kan doen of laten doen is de muur aan de buitenkant impregneren zodat het vocht niet meer door de muur kan doordringen . als jij meer wil weten over dit neem maar kontact met mij op komend, weekend ben ik in de buurt leykaul dus vlakbij.
    groetjes theo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.