Zondag, 5 November 2006

De zondag in Wirtzfeld is erg mistig begonnen, en tegen 11.00 uur was die nevel nog altijd niet niet opgetrokken. Een sombere herfstdag, zoals dat voor deze tijd van het jaar eigenlijk hoort. Ook de temperaturen blijven redelijk fris rond 6° C.

Op het grasveld manifesteren zich opnieuw molshopen. Omdat de batterijen van onze antimol vibratoren ondertussen leeg zijn, zien ze opnieuw hun kans waar om ons grasveld om te ploegen…

Toevallig had ik bij het opruimen verleden week een paar oude anti mol gaspatronen gevonden. Die heb ik dan gisteren op enkele plaatsen in de molsgangen geplaatst nadat ik ze aangestoken had, waardoor er zich een gas in de gangen verspreidt en dat zou die mollen dan onschadelijk moeten maken.

Ik ben benieuwd of dit geholpen heeft.

Zoals je op de foto kunt zien, ligt het grasveld alweer behoorlijk bedolven onder de bladeren van de esbomen die aan de overkant van de straat staan. Hopelijk blijft het deze week nog wat droog zodat ik nog maar eens met de grasmaaier die bladeren kan opzuigen.

De essen hebben namelijk nu ongeveer alle bladeren verloren, nu hangen er alleen nog de zaadtrosjes aan die bomen, en daar hebben we de afgelopen jaren ook al vaak problemen mee gehad, want die worden met de Westenwind tot bij ons in de tuin gevoerd, en daar groeien tussen de planten heel snel nieuwe kleine esboompjes, die je maar heel moeilijk uit de grond getrokken krijgt.

Afgelopen week hadden we dus ook bezoek uit Malaysia via het CouchSurfing Programma, en daar vertel ik dan later nog iets meer over.

Pretigge zondag…

Hubert

Geplaatst in Herfst 2006.

Eén reactie

 1. Wij zitten in Atzerath en hier is ’t 8° en niet mistig. ’t Is wel somber. Alhoewel de zon er hier en daar probeert door te komen … en soms lukt het even …
  Gisteren scheen de zon nog en zijn we een wandeling gaan maken in de mooie herfstkleuren. Deze namiddag gaat Ron in Spa lopen en ik ga mee supporteren.
  Hopenlijk is ’t daar wat warmer??? …
  Ik zal me toch maar warm kleden …
  groetjes
  Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.