Woensdag, 8 November 2006

Deze nacht heeft het bij ons in Wirtzfeld aan de grond gevroren, de velden liggen er deze ochtend nog wit bij, maar er is opnieuw bijna geen bewolking. Toch is de laagste temperatuurmeting van ons weerstation niet onder de +2°C gevallen. (Verschil tussen meten aan de grond of op de (officiele) meethoogte van 1.5 meter).

Jammer genoeg was ik gisterenmiddag te druk bezig met knutselen om vast te stellen dat ons weerstationnetje in Wirtzfeld niet funktioneerde. Zodoende kon het syteem niet noteren dat bij ons inderdaad de temperatuur tot 16° C gestegen was, omdat we het gisteren de hele dag zonnig gehouden hebben en er op het ogenblik sprake is van inversie (klik voor Wikipedia uitleg).

Ook de rest van deze week zou dat zo kunnen blijven, behalve dan een korte regenzone die woensdagavond van West naar Oost over het land zal trekken, en waaruit toch nog wel enkele liters regen te verwachten is. Voor de rest van de week zou het weer in Hoog België best aangenaam blijven. Pas in het weekend is er met een ommezwaai te rekenen.

Waar ik dan zo druk mee bezig was? met de reparatie van de keuken kast uit onze souterrain keuken, waarover ik eerder hier heb geschreven.

Ik ben naar de houtbouwmarkt in Büllingen geweest en heb daar een multiplex meubelplaat op maat laten snijden: één lange plaat voor de linker kastwand (die dus vervangen moest worden), één kleinere plaat voor de nieuwe bodem, en de rest van de plaat voor de sokkel.

Ik heb bewust voor multiplex gekozen, omdat ik bij een spaanplaat praktisch verplicht ben om de kantjes af te boorden. Met multiplex hoeft dat niet perse. En multiplex is niet zo ontvankelijk voor eventueel toekomstige vochtproblemen.

Op de kleine fotootjes hieronder dan een overzicht van het werk van gisteren:

Ik heb de nieuwe plaat op twee stoelen gelegd, dan de oude kastwand erop gelegd (omdat die te gebruiken is als sjablone), en de twee platen samen vastgezet met klemmen, zog. sergeanten.

Dan nog de steunplaatjes van de scharnieren met twee schroevedraaiers uit de oude kastwand gewipt (ik hoefde niet op te passen dat de spaanderplaat uitbrak (wat spaanderplaat dus gegarandeerd zal doen), omdat de oude plaat door het ingedrongen vocht sowieso niet meer herbruikt kan worden, maar ik heb de steunplaatjes wel nodig om straks de deurscharnieren op die nieuwe kastwand te monteren.

Daarna nog eens rustig op de sjablone genoteerd (voor jullie, als aandachtige website lezer…) wat ik waar moet boren en zagen. De gaten in zo’n keukenkast hebben verschillende maten, afhankelijk van de funktie die daarvoor gedacht: steungaten voor de legplanken, scharnier punten, of vaste verbindingspanelen, etc.

Ik had ook nog een setje met boren, dus hieronder ook nog een foto met het verschil van resp. houtboren, steenboren en metaalboren.

Met verschillende maten boren dan de respektieve gaten in de oude kastwand doorgeboord en dan daaronder in de nieuwe kastwand, er wel op lettend dat ik niet kompleet door de nieuwe kastwand heenboorde.

Daarna moest ik dan ook nog de gleuf frezen waarin de dunnere achterwand komt te zitten. Omdat ik geen frees heb, deed een cirkelzaag het ook.

Omdat de zaagsnede een beetje dun was, ben ik er twee keer met de cirkelzaag overheen gelopen, ook hier de oude kastwand als sjablone gebruikend, en natuurlijk het zaagblad van de cirkelzaag niet te diep ingesteld zodat ik alleen een gleuf en niet de hele strook ervan afzaagde.

Nu moeten de plaatsen waar geboord en gezaagd werd nog een beetje geschuurd worden, en dan krijgt de nieuwe kastwand een lik beits. Dat doe ik waarschijnlijk vandaag.

En morgen doe ik dan de montage van de nieuwe kastwand en de bodemplaat op het overgebleven goede gedeelte van de oude kast.

Hout en beits kosten samen nog geen 50 EUR, en dat is heel wat minder dan een nieuw korpus voor een hoge keukenkast, want dan ben je al snel zo’n 400 à 500 EUR kwijt.
Doe het zelf kan veel geld besparen.

Ik heb de fotootjes maar in klein formaat (klik om te vergroten) hier gepubliceerd om de datatraffic zoveel mogelijk te reduceren, vanwege het overdonderende succes dat de LoveCalculator website meemaakt: de wirtzfeld website staat immers op dezelfde server (die dus gebruikt wordt voor onze entertainment websites).

Want sinds enkele dagen en wel vanaf zo’n 4 uur ’s middags tot 5 uur ’s morgens europese tijd (dat is dus 7 uur ’s morgens en 10 uur ’s avonds zuid amerikaanse tijd) zitten talloze Mexikaanse en Braziliaanse jeugdige surfers op die nieuwe website van Jochen.

Ondertussen haalt die nieuwe website LoveCalculator al meer dan 300.000 pages per dag, en als het zo door blijft gaan zouden er deze maand zo’n 10.000.000 (10 miljoen) pageviews gegenereerd worden met deze, Jochen’s, nieuwste creatie.

Volgende week zullen we voor die Lovecalculator website een aparte server in ons datacenter in Brussel installeren, zodat de webservers waar wij onze andere entertainment websites op hosten niet te zeer in het gedrang komen.


Jochen is overigens ondertussen zijn koffers aan het pakken in Australië, en vertrekt in de loop van vandaag vanuit Adelaide en komt morgen namiddag in Frankfurt aan. Volgens zijn laatste E-Mails met alweer nieuwe ideeën…

Alvast van hieruit nog maar eens de groeten aan Jochens’ Australische gastfamilie en een goede vlucht terug!

Geplaatst in Herfst 2006, Knutselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.