Donderdag, 9 November 2006

Deze ochtend af en toe heftige regen bij vrij hoge temperaturen…

Gisteren in de late namiddag is er ook bij ons in Wirtzfeld meer bewolking komen opzetten, en rond 17.00 uur voelde het “sneeuwkoud” aan, zo’n koud en gelijktijdig nat gevoel, alsof er sneeuw in de lucht zit. Volgens de longterm verwachtingen zou vanaf volgende week Donderdag rekening gehouden dienen te worden met natte sneeuw in onze streek.

Toch is er ’s dan avonds alleen maar een beetje regen gevallen, en doordat er nu ook bij ons in Hoog België meer bewolking is komen opzetten is de temperatuur ’s nachts niet meer zo diep gegaan als de twee voorgaande nachten.

Natuurlijk een beetje verrast met de verkiezingsresultaten uit Amerika, waar de Demokraten zich dit keer duidelijker hebben kunnen doorzetten tegen Bush zijn oorlogspolitiek en nu maar hopen dat Amerika een humanere politiek gaat volgen.

Mijn “oude vriend” Rumsfeld is eindelijk moeten opstappen. Dat had Rumsfeld al lang moeten doen, zoals ik al drie en een half jaar geleden al publiceerde als protest tegen zijn politieke uitspraken op een speciale webpagina: (die website is overigens nog altijd online) www.old-europe.be/
Genoeg politiek…

Terug naar Europa:
Jochen is rond 6.00 uur deze ochtend geland in Frankfurt en heeft dan nog ca 3 uur rijden voor de boeg (250 km tot aan Wirtzfeld). Hij meldde zich gisterenmiddag even vanuit de luchthaven Singapore, waar hij een tussenstop maakte. Misschien een nieuwe serie foto’s uit Australie, maar die zijn dan voor later deze week.

De kastwand (zie bericht gisteren) heb ik gisteren met een speciale natuurolie behandeld, mijn schoonbroer, die schrijnwerker is, vertelde me dat deze olie beter is dan beits, vooral als er levensmiddelen in de kast zouden worden opgeslagen.

Vandaag zal ik dan maar eens proberen om de verschillende delen van de kast terug in elkaar te zetten, zodat de souterrain keuken een beetje op orde gebracht kan worden.
Echt ingericht kan de keuken echter nog niet worden zolang de buitenmuur niet behandeld is. Een van onze website lezers denkt daarover iets meer te kunnen vertellen, dus die ga ik in het weekend opzoeken omdat hij dan hier in de Oostkantons verblijft.

Meer daarover later dan meer…

Geplaatst in Herfst 2006.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.