Vrijdag, 10 November 2006

Gisterenmiddag hebben we opnieuw ruime opklaringen gekregen in Wirtzfeld, en ook vandaag zou het weer nog eens zijn beste beentje voorzetten als de mist is opgetrokken, voordat dan vanaf morgen tot en met Maandag er toch regelmatig een bui zal vallen met vrij sterke wind.

Gisteren is Jochen rond 10.00 uur aangekomen vanuit Frankfurt, waarmee zijn Australië reis dus weer tot een goed einde is gebracht. Eerst samen met hem een kop koffie gedronken terwijl hij over zijn avonturen vertelde.

Daarna begon voor hem opnieuw de stress van alle dag, plus de voorbereidingen voor de installatie van een nieuwe webserver voor de LoveCalculator website. Omdat die nieuwe website, amper twee maanden na lancering, al zoveel bezoekers krijgt, dat onze entertainment server het niet kan bijbenen.

Ikzelf ben daarna toch nog enkele uurtjes zoet geweest met de eindmontage van de keukenkast in het souterrain.

Eerst moesten de steunplaatjes van de scharnieren weer in de gaten geslagen worden. Omdat dat veel kracht vereist, heb ik de wand vlak op de grond gelegd zodat ik met een rubber hamer deze steunplaatjes gemakkelijk kon inslaan zonder de wand te beschadigen.

Daarna kregen de houten pinnen een druppel witte houtlijm en kon de wand vervolgens op de horizontale planken gemonteerd worden. Gelukkig had ik goed geboord volgens mijn sjablone, zodoende pasten de pluggen inderdaad in alle gaten…

Vervolgens kon ik de Unilit hardboard plaat in de gleuf schuiven en daarna de bodemplaat monteren en de achterwand vastschroeven.

Uit een beetje afval van de oude kastwand heb ik dan nog een nieuwe sokkel konstruktie gebouwd.

Hierbij moest ik opletten dat ik aan de voorkant plaats over hield voor de hoogte instelling van de sokkel (mijn hand moet onder de kast door kunnen om de hoogteplaatjes neer te kunnen leggen).

Daarna werd de sokkelconstructie onder de kast bevestigd en kon de kast opnieuw rechtop gezet worden.

Daarna nog de deurscharnieren op de steunplaatjes monteren en de deur uitrichten.

Rond 3 uur ’s middags was de klus geklaard en stonden de twee hoge kasten weer netjes naast elkaar, in afwachting van de buitenmuur reparatie om dan weer aan het eind van de keukenwand geplaatst te kunnen worden. Geeft toch een goed gevoel als je zo’n reparatie zelf kunt doorvoeren.

Mijn vader was vroeger ook zo’n handige doe het zelver, dus ik heb het niet van een vreemde…

Zo, iedereen een prettig weekend gewenst van

Hubert

Geplaatst in Herfst 2006, Knutselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.