Zaterdag, 11 November 2006

Vandaag, 11 November, is nationale feestdag in België: (herdenking van de wapenstilstand van de eerste Wereldoorlog). De meeste bedrijven blijven vandaag gesloten, behalve kantoren die sowieso op zaterdag dicht zijn: die sluiten dan maandag daarop, omdat de wetgeving in België verplicht dat, indien een feestdag in het weekend valt, die dan op de daaropvolgende Maandag genomen dient te worden.

Gisteren was het na aanvankelijke dichte mist in de ochtend nog een stralende herfstdag geworden. Voor vandaag moeten we ons op regen instellen.

Vandaag is ook St.Maarten. In Wirtzfeld werd gisterenavond de St. Maartens Optocht gehouden: na de avondmis trok de optocht, met St. Maarten op een paard, vergezeld van de muziekvereniging Echo Wirtzfeld en de kinderen met hun ouders naar het St. Maartensvuur, beneden in het Warchedal bij de voetbalkantine. In tegenstelling tot andere streken gaan de kinderen bij ons niet van huis tot huis. Maar de kinderen van de dorpsschool kregen allemaal bij het St.Maartensvuur een weck cadeau, een traditioneel gebak, dat vaak in de vorm van St.Maarten gebakken wordt.

Als jullie ook beelden hebben van jullie eigen St. Maartensoptocht, dan kunnen jullie die graag toesturen.

Meer info over het St.Maartensfeest en de gebruiken in verschillende streken vind je in Wikipedia (hier klikken)

Jochen is gisteren begonnen om één van onze reserve servers in ons computerlabo te configureren voor de Lovecalculator.be website, zodat die webserver volgende week naar ons DataCenter in Brussel gebracht kan worden.

Wij gebruiken de Apple X-Serve servers, die erg lang (80 cm diep), maar daarvoor erg dun zijn, zodat ze plaatsparend in hoge computerkasten in het datacenter geïnstalleerd kunnen worden.

Om een goede kwaliteit naar onze klanten te kunnen garanderen, hebben we altijd enkele servers op voorraad staan. Maar tot nog toe is er geen enkele zware panne geweest. Houden zo! Dergelijke X-Serve servers, die volgepakt zitten met high-tech, gebruiken we al enkele jaren, en vanwege onze 22 jaar Apple Macintosh-ervaring is het duidelijk, dat we het liefste bij dit merk blijven, alhoewel we natuurlijk ook enkele “normale” PC’s in ons DataCenter gebruiken.

Ikzelf heb gisteren opnieuw van het mooie weer geprofiteerd om tussen de kantoorwerkzaamheden door een beetje buiten te werken. Omdat noch de anti-mol vibratoren, noch de gaspatronen effektief tegen de mollen geholpen hebben, ben ik dan maar met de tuinslang de molgangen te lijf gegaan. Benieuwd of dat helpt. Indien niet, hebben we nog ergens oude vallen liggen van Opa Mathieu, en moeten we ze proberen daarmee te vangen.

Ik moet overigens mijn lof uitspreken over de Gemeente Büllingen: ze hebben schijnbaar gisterenochtend alle bladeren die op straat lagen, in een nette lange hoop op de stoep gekeerd, om te voorkomen dat bij de volgende regenbui de straten spiegelglad worden door natte bladeren op de weg.

ik heb dan nog snel de trap naar de voordeur en de inrit naar de garage gekeerd, en onze bladeren bij die van de gemeente gelegd. Later op de dag is dan de keermachine gekomen om de bladeren in te zamelen. Wat weg is, is weg, want als er straks sneeuw komt, dan zouden die bladeren mijn sneeuw freesmachine kunnen verstoppen.

Ik heb me ook nog “geamuseerd” in de souterrain keuken om de lijm van de oude vloerbedekking van de bodem af te krabben. Een moeizaam werkje, dat je het beste doet met een scherpe lamp om de oneffenheden op de grond beter te kunnen zien.

Ondanks de regen toch iedereen een prettig (lang) weekend gewenst

Hubert

Geplaatst in Herfst 2006, Oostkantons Events.

5 reacties

 1. gisteren gelezen in “gouden raad van tante kaat”- om mollen te verdrijven, maak een gat in de hoofdgang van de mol en doe er wat carbid in, dan pakt de mol zijn biezen -groetjes

  Dat had ik dus geprobeerd met die gaspatronen (die zijn op carbid gebaseerd…), maar na twee dagen was die mol dus terug…

 2. De meest effectieve manier is een hond kopen. Door de trillingen die deze voortbrengt bij over het gazon te lopen blijven de mollen weg.
  Wij hebben sinds twee jaar geen enkele mol meer.

 3. Ik denk dat Koenraad gelijk heeft. Vroeger hadden we ook een hond – een Leonberger – en sinds hij weg is hebben we de laatste drie jaar veel last van mollen.. We hebben de anti-mol vibrator en carbid reeds geprobeerd. Geen van beiden helpt. Nu probeer ik hen te vangen met de spade wanneer ze actief zijn.

 4. Hallo Hubert
  Weg met al die vibrator spellen , waterverslindende toestanden (denk aan je keldermuur) en gaspatronen.

  Volgend tip, goedkoop , efficient en de mol ziet nog eens de sterren alvorens naar de mollenhemel te vertrekken :
  1) maak een verticale schacht die ongeveer 20 op 10 cm breed is, en welke de mollengang 90 graden kruist
  2) deze schacht dient ongeveer 7 cm dieper te zijn dan de mollengang
  3) neem een baksteen, boerreke of zo iets (geen snelbouw)
  4) plaats de baksteen in de verticale schacht, dwars op de mollengang
  5) zie dat de bovenzijde van de baksteen juist 1 cm hoger ligt dan de onderzijde van de mollengang
  6) vraag aan moeder de vrouw, of aan hij/zij die de keuken met stevige hand leidt , de pepermolen.
  7) draai met grove snede minimaal 10 x op de bovenzijde van de geplaatste baksteen
  8) dek de schacht af met een stuk hout o.d.
  9) wacht af tot de mol voorbijkomt, even stil houdt om eens goed te ruiken wat er allemaal loos is
  10) de peper doet zijn werk, de mol heft zijn hoofdje op, sluit de ogen en…………niest verschrikkelijk tewijl zijn hoofdje met een duizenlingwekkende snelheid naar beneden gaat richting……………..juist.

  Gevolg de mol ziet allemaal sterretjes, en je kan hem zo vangen, en…………..ergens anders gaan loslaten

  Alvast goede vangst toegewenst door
  Jos

  Lijkt allemaal erg logisch. Breng ik die mol dan vervolgens bij jullie voorbij?

 5. Ik heb ook al vanalles geprobeerd. Metalen staven met blikjes aan koordjes die dan met de wind tegen de staaf tikken, open plastiek flessen in de gaten geplaatst (het lawaai van de de wind zou de mollen dan weg houden), mottebollen in de gaten gelegd (niet aan te raden als je kleine kinderen hebt).
  Enfin de enige en drastische manier die bij mij in de tuin helpen zijn mollenvallen/klemmen.
  Ik ken nog een drastische manier maar dat kan ik hier niet vertellen anders krijg ik de ‘groenen’ op mijn dak en dat is ook niet de bedoeling.
  Ik heb een tijd geleden een (professionele) mollenvanger op tv bezig gezien, met mollenvallen met patronen. Als er een mol in de val kwam werd die gewoon doodgeknald, maar dat vond ik dan net iets erover…
  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.