Maandag, 13 November 2006

Vandaag kan er hier en daar een stevige bui vallen, en de wind blijft de komende dagen nog krachtig waaien. De temperaturen gaan deze week stilletjes weer omhoog, omdat de wind naar het Zuiden draait en wij dan lucht vanuit Noord Afrika toegestuurd krijgen.

De winter laat nog even op zich wachten…

Gisterenochtend is Theo vanuit Leykaul bij ons op bezoek geweest, om een beetje bijkomend advies te geven omtrent de vochtige plek in de muur van de souterrain keuken. Ik heb de wand zoveel mogelijk vrijgelegd en gedroogd met behulp van de airco en het blijkt dat het grootste gedeelte van de achterwand die kompleet in de grond zit, goed droog is.

Enkele plaatsen die in de loop der jaren onder de isolatie verkleurd waren, heb ik een beetje uitgekapt en speciaal gekentekend om later vast te stellen of op die plaatsen misschien toch nog water doordringt.

Alleen in de zijwand die halfweg boven de grond uitsteekt, is een beetje vochtigheid dat ca ± 20 cm onder het grondniveau naar binnen dringt. Zou dus eigenlijk gemakkelijk ook van buiten hersteld kunnen worden. Toch wil ik beter nog wachten tot na de winter, om te zien of er ook op andere plaatsen van de hoge wand (smelt)water naar binnen probeert te dringen voordat ik de muur definitief van binnen uit verzegel.

Met Theo dan ook nog een uurtje leuk gekletst, met een kop koffie en de appelcake die Brigitte gisteren had gebakken… lekker!

Schreef ik op 2 November over de succesvolle start van de lovecalculator met 173.000 pageviews op 1 November, heb ik vandaag nieuwe statistieken van de afgelopen dagen…

Datum – Pageviews – Hits – Datatraffic Gb

Ongelooflijk hoe die site loopt, en duidelijk te zien is dat er de laatste dagen geen verdere stijging meer mogelijk is doordat de aktuele entertainment webserver schijnbaar aan het maximum van zijn rekencapaciteit zit.

Reden waarom Jochen vandaag met de nieuwe server naar ons DataCenter in Brussel rijdt om die website op een eigen server te plaatsen en daardoor meer processor capaciteit te geven. Benieuwd of er dan inderdaad nog meer pageviews afgeroepen worden in de komende dagen… Deze ochtend moet ik wel nog eerst snel Jochen’s auto naar de garagist brengen zodat de nieuwe winterbanden erop komen.

Gisterenmiddag dan natuurlijk (samen met half België) op TV gevolgd hoe Justine Henin-Ardenne het (officieuze) wereldkampioenschap binnen haalde tegen Amelie Mauresmo tijdens de laatste tennis wedstrijd van het seizoen, het Masters Tournooi in Madrid.

Proficiat Justine!

Geplaatst in Herfst 2006, Knutselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.