Morgen: Jaarmarkt in Sankt Vith

De meest traditionele en belangrijkste van de drie grote herfstmarkten in de Eifel is daar, morgen, Dinsdag 21 november in St. Vith: meer dan 2000 meter kramen in het stadscentrum!

De jaarmarkt van St. Vith gaat terug tot in de 15e eeuw. Dit grote volksfeest vond vroeger plaats in het voorjaar, op het naamfeest van de patroon van de stad, de H. Vitus (25 juni), en werd later verplaatst naar de naamdag van de tweede stadspatroon, de H. Catharina van Alexandria (25 november).

De Catherinamarkt loopt morgen van 7.30 uur tot zowat 16 à 17 uur, een omvangrijk aanbod wordt geboden aan de ongeveer 10.000 bezoekers. Zij komen vooral uit de Oostkantons, maar ook uit de Duitse Eifel, het aangrenzende Wallonië en Luxemburg.

De vlooienmarkt zelf staat in de verschillende straten waar de kramen – zowat een 230 tal – dichtbij elkaar gedrongen op een rij staan.
De horecasector heeft zich eveneens voorbereid op de komende stormloop. Naar goede oude gewoonten wordt er voor de bezoekers ook voor mondvoorraad gezorgd, er zou geen St. Catharinamarkt zijn zonder een krachtige erwtendoep of casselrib en/of knakworst met puree en zuurkool.

En bij dit grootste volksfeest in de Eifel mag ook de gezelligheid niet ontbreken. Doorlopend is er amusements- en dansmuziek in een verwarmde feesttent op de Rathausplatz, van 10.30 tot 23 uur, met vrije toegang.

Tourist info, St. Vith
tel.nr. 080-280.130
Email: [email protected]

Website: www.st.vith.be

Geplaatst in Herfst 2006, Oostkantons Events.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.