ICE (in case of emergency)

Interessante oproep van mijn huisarts gekregen per E-Mail:

Nu tegenwoordig veel mensen met een GSM of Handy uitgerust zijn, wordt regelmatig door huisartsen en mensen uit de EHBO sfeer de oproep gelanceerd om in het adresboek van je GSM of Handy onder de naam ICE het telefoonnummer te bewaren van de persoon waarvan je wenst dat die in geval van een ongeluk gekontakteerd dient te worden: ( ICE = Information in Case of Emergency ).

Op deze manier weten de nooddiensten dan direkt wie ze moeten kontakteren als je niet ins taat bent om te spreken. Je kunt ook meerdere personen onder deze afkorting saven als ICE 1, ICE 2, ICE 3 enzovoorts.

En iedereen wordt bovendien opgeroepen om dit bericht aan zoveel mogelijk anderen door te geven.


Het is inderdaad een eenvoudig hulpmiddeltje, en kan (soms kostbare) tijd besparen. Ik heb het eerder dit jaar ook al vanuit Engeland en in Egypte gehoord, dus het is ondertussen echt wel een internationale standaard aan het worden.

Het is zelfs al zo bekend, dat er waarschuwingsbrieven via email worden verstuurd, waarin ervoor gewaarschuwd zou worden om dat woordje in je GSM te bewaren, vanwege een virus, of een terugbelnummer dat door Ringtones zou worden geïnstalleerd.

Dat zijn zogenaamde Hoaxen, dus verspreide berichtjes die niet waar zijn. Laat je er niet door van de wijs brengen, het ICE initiatief is onschadelijk.

Zie bijvoorbeeld in het Engels dit bericht hieromtrent: HIER klikken

Het is niet zo dat hiermee de identificatie van de persoon ten allen tijde gegarandeerd is, je kunt immers een GSM verliezen in een ongeluk, of je hebt een code gebruikt om je GSM te blokkeren. Dan helpt die ICE registratie niet. Het is daarom ook geen vervanger van je ID kaart.

Ik heb overigens in mijn portemonnaie ook een kaartje met mijn bloedgroep bij mijn rijbewijs zitten. Dat kan ook belangrijk zijn.

Zo, en nu ga ik direkt mijn ICE nummers programmeren in mijn GSM.

Ook doen!

Geplaatst in Herfst 2006, Wist je dat...?.

2 reacties

  1. Pingback: Beritos » Blog Archive » In geval van nood.

  2. Goed initiatief. Heb het zelf dubbel uitgevoerd: ik heb 3 ICE-nummers (ICE-1, ICE-2 en ICE-3) en die ook opgeslagen als resp. Alarm-1, Alarm-2, Alarm-3. Die laatste staan helemaal aan het begin van mijn adresboek.

    Er is wel een nadeel: je ICE(1)-nummer is doorgaans dat van je partner, die bijv. Marietje heet. Nu in mijn Nokia-toestel meerdere namen zijn toegekend aan het nummer van Marietje, zie ik niet langer “Marietje belt” bij een inkomend gesprek, maar alleen haar nummer dat begint met +3117… Hetzelfde geldt voor het lijstje met laatst gebelde nummers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.