Donderdag, 23 November 2006

De nachten worden kouder in Wirtzfeld… voor vandaag wordt een erg sterke wind verwacht, en regelmatig een regenbui. Gisteren waren de temperaturen amper tot 5° C gestegen, en de meeste tijd van de dag slechts 3° C. Door de bijtende wind voelde het erg koud aan.

Vandaag van hetzelfde laken een pak.

Oppassen voor verkoudheid!

Voelen jullie je de laatste tijd ook zo moe? Ik anders wel! Bij mij ligt het eraan dat ik ’s nachts steeds maar opnieuw droom van graven met de schop… En dan ben ik ’s morgens, als ik wakker word, moe van het graven.
Hoezo?
Nog is het niet zeker of de wand van het souterrain “drooggelegd” is, want er zit nog altijd wat water in de stenen, dat ik regelmatig met de airco eruit probeer te halen. Pas als de wand droog is en blijft weet ik zeker dat het goed is. Zolang dat niet het geval is, blijft de dreiging boven mijn hoofd hangen dat ik ook aan de terraskant het fundament moet vrijleggen: dat betekent dan 2.5 meter diep graven in plaats van 1.20 meter zoals aan de zijkant van het huis.

En dus droom ik iedere nacht dat ik aan het graven ben.
Misschien een ideetje voor 10 jaar sneeuwmailing die we begin december 2006 vieren: iedereen mag een half uurtje komen graven in mijn tuin… haha

Overigens kwam vandaag de schriftelijke mededeling van onze KBC verzekering dat ze niet opkomen voor de waterschade, omdat het vocht van buiten komt en niet het gevolg is van een buis lekkage. Waarvan akte… Toch maar goed dat ik alvast zelf begonnen was met de reparaties van de kast en de “grond werkzaamheden…”

Kunst Tentoonstelling…

Gisterenavond in het Journaal op ZDF (Duitsland) zag ik een bericht over een museum in Berlijn dat gedurende enkele uren per dag een taxi laat komen, de chauffeur moet dan van zijn taxi een wiel afmonteren, en dat wiel wordt dan in het museum tentoongesteld, terwijl de taxi voor de deur, opgekrikt, met lopende taxameter blijft staan. De taxi rekening betaalt het museum. Men noemt dit kunst….

Ik doe direkt mee:
Vanaf vandaag kunnen jullie dus elke dag tussen 15.00 en 17.00 uur mijn zomerbanden in mijn garage komen bewonderen: Entreeprijs € 12.50 per persoon.

Terug naar een minder ludiek leven:

Drukte en stress gisteren op de zaak… een hardware probleem met een van de harddisks in Brussel noodzaakten Jochen om weer naar ons DataCenter te rijden om een vervanging van een van de mailservers uit te voeren.

Ikzelf ben met het opmaken van de eindejaars rekeningen begonnen, om die bijtijds buiten te hebben voordat de klanten met Kerstverlof vertrekken en geen “tijd” hebben om de faktuur te betalen.

De verschillende entertainment sites van Jochen:

www.lovetest.com,
www.easyscopes.com,
www.0800-horoscope.com,
www.speedycam.be,
www.guruhits.com
en sinds kort de www.lovecalculator.be

behaalden overigens gisterenavond volgens Google Ads Statistics de 10 miljoenste pageviews van deze maand…. op 22 dagen een verdubbeling van het aantal pageviews (en daardoor ook van de advertentie-inkomsten) ten opzichte van voorgaande maanden. Vooral dankzij de nieuwe lovecalculator website waarover ik al eerder deze maand heb geschreven.
En de maand is nog niet voorbij, dus dat belooft!

Wat me opvalt in de pers is dat sommige journalisten (ook TV één) de gemoederen een beetje aan het opjutten zijn rondom Volkswagen in Vorst. Hun speculaties of er al dan niet onlusten gaan uitbreken vind ik een beetje ongepast, het is net alsof de persmensen het jammer vinden dat er nog geen onlusten zijn.

Terwijl in deze moeilijke tijden de vakbonden er het beste aan doen op een serene wijze te trachten het beste voor hun mensen eruit te halen.

Dat zal echter niet gebeuren middels vernielingen en handtastelijkheden, want de mensen die dergelijke beslissingen omtrent afscheidspremie e.d. nemen komen toch niet in de buurt van VW Vorst. Die kijken toch alleen maar naar cijfers, en dan kunnen enkele miljoenen Euro vernielingen best een negatieve invloed hebben op de definitieve beslissing over wat er in Brussel gaat gebeuren.

Wat vinden jullie?

Geplaatst in Herfst 2006.

3 reacties

 1. Hallo Hubert
  Hier in het Antwerpse regen en nog eens regen bij uitzonderlijke temperaturen van om en bij een (gevoelsmatige) 15 graden C.
  De vochtige plekken welke terugkomen kunnen ook het gevolg aan het feit dat je “het vocht aantrekt” via het drogen van de kamer. Door teveel aan droging te doen kan je een schouw effect teweeg brenger, en de vochtigheid dwingen naar die plaats te komen.

  (het vocht komt op een kleine plek terug, maa pas op het moement als ik niet meer met de airco ontvochtig… Ik las elke keer 24 uur pauze in om te zien of er vocht terugkomt, en tot eergisteren was dat nog het geval. Sinds deze ochtend is de airco stilgelegd, de muur is droog, en nu maar weer een paar dagen afwachten of er vocht terug komt.
  Als de muur nu droog blijft, zal het waarschijnlijk goed zijn, anders mot ik verder proberen. Er is gen haast bij, ik heb immers nog de hele winter tijd voor ik echt zou beginnen met graven…)

  Alle sympathie voor de families welke getroffen worden door de V(olk)W(weg) reorganisatie. Hopelijk zal er voor diegenen die dienen af te vloeien een financiële regeling getroffen worden. Het vinden van een aangepaste nieuwe werkplek zal weer niet makkelijk verlopen. Als zij dienen te wachten op de VDAB dan ziet het niet goed uit (veel volk in de kantoren, veel koffie en rustpauzes, weinig aandacht voor de problemen van zij die echt werk zoeken ). En pet af voor de werknemers welke de opruiïng van de rode VRT kliek niet opvolgen.

  Ik ga je blogs gedurende 10 dagen niet opvolgen, even er tussenuit voor een (welverdiende??????) vakantie in zonnerigere oorden.
  Als we terugkomen zal het wel even brrrrrrrrrrrrrrrr wennen zijn, want de winter laat niet op zich wachten.
  Jos

  Prettige vakantie gewenst!

 2. Voor mij moet je niet graven hoor, maar neem een goed pintje en slaap zacht!!!!!! Let op met graven! Je kunt veel tegen komen !!! België is al een tijd ziek en het zal er niet op verbeteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.