Boek: in der Kälte der Nacht, Dean R.Koontz

Na een hele serie Nederlandstalige boeken, heb ik nu weer een Duits boek gelezen: Dean R.Koontz beschrijft in zijn boek uit 1978 In der Kälte der Nacht de technologische ontwikkeling omtrent suggestieve reklame en het beïnvloeden van het onderbewustzijn.

Maar hij gaat nog en stap verder. Hij beschrijft een drug waarmee enkele misdadigers een snood plan uitvoeren, waardoor in een eerste testfase een kleine stad in het Noordwesten van Amerika via het drinkwater geïnfecteerd wordt en, bij het uitspreken van een codewoord, de burgers tot willige robots omge”funktioneerd” worden.

De ontwikkelaar van de drug kan echter de verleiding niet weerstaan om met behulp van zijn “macht” zijn sexuele fantasien eindelijk in de werkelijkheid om te zetten en een aantal vrouwen in de stad als willenloze slachtoffers te misbruiken.

Slechts één familie die niet met het drinkwater in aanraking komt, blijft verschoond en weet uiteindelijk onder eigen zware verliezen een eind te maken aan een situatie die anders de hele wereld in zijn greep zou gekregen hebben.

Spannend: Uitgeverij Heyne, 310 pagina’s.

Geplaatst in Herfst 2006, Mijn boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.