Maandag, 27 November 2006

Voor vandaag en de komende dagen worden regelmatig zonnige momenten verwachten. De regenzone is dan wel weggetrokken, maar daarvoor in de plaats moeten we vooral in Hoog België vanaf vandaag regelmatig met herfst ochtendnevel rekening houden.

De temperaturen blijven ook de komende dagen nog steeds te warm voor de tijd van het jaar.

Toevallig eens teruggebladerd in mijn blog naar verleden jaar eind november 2005, toen er dus al heel wat sneeuw lag en de langlauf pistes in onze streek zelfs geopend waren tijdens het weekend.

Dit jaar moeten we echter nog even wachten en maar hopen dat de winter en voldoende sneeuw toch nog komen.

Vanaf vandaag vind je overigens elke dag op onze website een terugblik op de berichten uit mijn blog van een jaar geleden, die staan dan helemaal beneden onder de laatste advertentietjes van Google. Leuk om te vergelijken.

Zaterdag hadden we familie uit Nederland op bezoek en hebben gezellig zitten te keuvelen. Zij hadden een pan erwtensoep meegebracht, en bij het temperatuurverschil tussen Wirtzfeld en “de rest van de Benelux” (ca 6 graad kouder bij ons) heeft dat best gesmaakt. Brigitte mocht haar geopereerde voet “showen”, maar zal er toch nog enkele dagen rustig mee moeten omgaan.

Zondagochtend ben ik nieuw leesvoer in de Bibliotheek in Büllingen gaan halen, om de rest van de dag bij open haardvuur gezellig te lezen, en nieuwe krachten voor de komende week te verzamelen.

Geplaatst in Herfst 2006.

3 reacties

  1. Ik zag gisteren in mijn tuin (prov. Antwerpen) dat de eerste narcis reeds 0,5 cm. boven de grond uitkwam en de winter moet nog beginnen !

  2. Het ziet er naar uit dat we met een soort van vergrendeling van het weer zitten. Hogedrukgebieden in Oost-Europa en Rusland zijn sterk en leiden aankomende lagedrukgebieden af via het westen van Europa en Scandinavië af naar het noorden. Gevolg voor ons: die beruchte zuiderwind. Of het een blokkade is weet ik niet, ik ben geen weerkundige. Maar ik kijk steeds naar het weerbericht en zie al wekenlang hetzelfde patroon op de weerkaarten.

    Op http://www.zoover.nl kan je 14-daagse voorspellingen bekijken voor heel de wereld. Natuurlijk kan je er niet zomaar vanuit dat deze voorspelling uit zal komen. Maar het kan wel tonen wat er ongeveer ons te wachten staat. Zolang er geen plotselinge grondige verschuivingen of inschattingsfouten optreden geven ze een goed beeld van het aankomende weer, al kan een regenzone bijvoorbeeld een dag of twee vroeger passeren dan voorspeld of kan de temperatuur enkele graden lager liggen dan voorspeld.

    Wat mij opvalt voor de voorspelling van Gent is dat we voor de volgende 14 dagen steeds met een zuiderwind zitten die af en toe eens draait naar het westen maar dan weer terugkeert. De temperaturen schommelen tussen minima van ten laagste 5-6°C en maxima van 14-15°C zelfs tot 10 december, verder kunnen we voorlopig nog niet kijken. Voor de rest van Vlaanderen en Wallonië zal dat wel gelijkaardig zijn mits enkele kleine schommelingen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.