Deze nacht kans op aanvriezende mist

Deze nacht zou het in Hoog België wat kouder worden, zelfs tot -2° C.

Doordat er over heel België deze nacht en Donderdag ochtend nevel en mist verwacht worden (die overigens in laag België hardnekkig zou kunnen zijn) is er mogelijk gevaar voor aanvriezende mist in de Oostkantons.

Vooral op bruggen en viadukten kan het dus plaatselijk glad worden.
Waarvan akte.

Geplaatst in Herfst 2006.

Eén reactie

  1. Het zal morgen een alles of niets-dag worden. Gedurende de avond en deze nacht wordt mist gevormd die morgen wel eens hardnekkig zou kunnen worden. Door de weinige wind en de lage stand van de zon zijn we afhankelijk van de snelheid waarmee de zon deze laag zal wegbranden.

    Eenmaal de zon een gat heeft gebrand zal het snel gaan, aangezien het aardoppervlak dan ook kan gaan opwarmen en er dus circulatie op gang komt tussen de verschillende luchtlagen. Maar hoe snel dat zal gebeuren is moeilijk voorspelbaar en kan het morgen ofwel een prachtige herfstdag worden zoals vandaag, ofwel een sombere grijze mistdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.