Woensdag, 29 November 2006

Gisteren nog geklaagd dat er nog altijd geen wintertoestanden zijn, en vandaag ben ik blij dat dat inderdaad nog niet het geval is.

Ik moest gisterenavond met Jochen nog eens naar ons DataCenter in Brussel om nog maar eens een nieuwe server te installeren, want die nieuwe entertainment website lovecalculator.be waarover ik reeds eerder geschreven heb draait zo goed, dat er opnieuw een extra server bijgebouwd diende te worden.

Omdat Jochen nog andere werkzaamheden wilde verrichten waren we met twee auto’s gereden, zodat ik na mijn “job” terug naar huis kon rijden. Ben dan tegen half één ’s nachts uit Brussel teruggekeerd, en was blij dat ik alleen in Eupen een zware regenbui mocht inkasseren. Wat in ieder geval beter is dan vrieskou en gladde wegen of sneeuw…

Ik houd het dus kort voor het moment en probeer even uit te slapen voor ik mij hier weer meld.

Sinterklaas of Kerst?
Bij ons is het vooral met Kerstmis dat cadeautjes gegeven worden, terwijl Sinterklaas hier een ondergeschikte rol speelt (uitsluitend een kleinigheidje of wat snoep voor de allerkleinsten).

In andere delen van de Benelux is dat uiteraard anders. Surpriseavond op 5 December is in Nederland nog altijd erg in zwang. Hoe is dat in Vlaanderen?

Ik las op marktplaats.nl dat dit de Top Tien is voor de kinderen:

1. Playstation
2. Minibike
3. Laptop
4. iPod
5. Lego
6. Playmobil
7. Barbie
8. Xbox 360
9. TomTom
10. DVD

Voor hem: Games, Computers, Hobbygerichte cadeaus, en DVD’s
Voor haar: Mode, Sieraden, Hobbygerichte cadeaus en Laptop…

Waarbij mij opvalt dat in deze lijsten boeken ontbreken, maar misschien vallen die onder hobbygericht…

Ben ook benieuwd of de oude cliché’s nog geldig zijn omtrent die “verfoeide” cadeaus met Sinterklaas of Kerst:

Voor de mannelijke lezers: wat willen jullie persé niet (meer) krijgen (bijv. sokken, hemden, dassen), en wat vonden jullie het origineelste geschenk dat je van je partner gekregen hebt?


Voor de vrouwelijke lezers:
wat willen jullie persé niet (meer) krijgen, (bijv. mixers, stofzuigers etc) en wat vonden jullie het origineelste geschenk dat je van je partner gekregen hebt?

Schrijf jullie reacties hier beneden…

Geplaatst in Herfst 2006.

3 reacties

 1. Ik denk dat Sinterklaas in Vlaanderen alvast meer wordt gevierd dan daar in de Oostkantons. Ik kreeg ieder jaar een hoop chocolade (10 stuks), veel mandarijnen, wat speculoos en marsepein en dan meestal een stuk speelgoed ofzo en dan nog iets kleins erbij (een boek ofzo). Dat mag misschien wel lijken dat ik rotverwend was, maar ik ben zeker niet de uitzondering op de regel, integendeel.

  Ik ken mensen die bijvoorbeeld met hun ouders dan naar de Supra Bazar gingen en elk van de kinderen mocht dan een stuk speelgoed van max. 5000 frank uitkiezen. Da’s niet niets uiteraard. Anderen kregen enkele spelletjes voor hun Playstation of computer (en die zijn verrevan goedkoop) of anderen kregen een supergrote bouwdoos van een of ander speelgoed (Lego en dergelijke).

  Dus bij ons in Vlaanderen is het echt de gewoonte om het echt serieus te vieren, dat begint dan met schoentjes te zetten al enkele dagen voor 6 december en dan af en toe al iets kleins van chocolade of speculoos te ontvangen. En het is nu niet zo dat ik uit de streek kom waar Sinte Maarten wordt gevierd, want ik weet niet hoe ze het daar doen. Misschien nog uitbundiger?

 2. Hier in Rotterdam wordt het nogsteeds behoorlijk gevierd. Diverse verschillende aantochten in de stad en op scholen. Hier aan de Coolhaven kwamen ze ook langs voor het winkelgebied aan de Delfshaven. Uitzondering vormen de vele immigranten in het centrum. Die doen er niet echt aan mee. Op tv hebben we maar liefst 3 verschillende sinterklaasjournaals. Nadeel van het sinterklaasfeest blijft het gebrek aan een vrije dag. Ik denk dat dit mede de oorzaak is van enige achteruitgang.

 3. Bij ons in Aalst wordt sint-niklaas niet gevierd. Wij vieren op 11 november Sint-Maarten. Het princiepe is wel hetzelfde, chocolade en speelgoed.

  Om bij kerstdag niet voor onaangename verrassingen te staan vragen wij gewoon aan de mensen wat ze willen. Prijs wordt wel beperkt tot 25 euro.

  Het enige cadeau dat ik echt wil, is sneeuw op kerstdag maar ja….. dromen zijn bedrog nietwaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.