Nieuwe Enquête: Witte Kerst of niet?

Een nieuwe Enquête vraagt wat jullie denken: komt er in de Oostkantons een witte Kerst of niet?

Zie de enquête rechts helemaal onder…

Geplaatst in Herfst 2006, Winter 2006-2007.

2 reacties

 1. Voor huize Hubert is het natuurlijk iets anders dan laaggelegen gebieden in Belgie en Nederland.

  Sneeuw hebben wij meestal na een koude periode wanneer er een warmte front komt. Die sneeuw is meestal erg rap weer weg. Dus dan kan men niet van een witte kerst spreken. Overigens is voor dit proces enkele dagen kou nodig zodat de kou ver rijkt naar het westen. Zoals de kaarten er nu voor staan zal dit zeker niet gebeuren.

  De beste situatie is een stabiel lagedruk gebied boven oost duitsland. Die kan dan zorgen voor een noordwestenlijke stroming. Het is een voordeel dat de Noorzee nog relatief warm is. Hierdoor zullen er sneller buien ontstaan. Aan de kust zal het dan wel wat wamer zijn met mogelijk regen. Dan moet er wel wat gaan gebeuren want met deze kaarten zal het er modderig uit zien met kerst.

  Wind uit het noord noord-westen is zon beetje de enige mogelijkheid tot sneeuw in het laagland. Met een oosterlijke stroming wordt het koud en droog. Zuid oost ook droog, Zuid te warm, Zuid west te warm, West meestal te warm.

  Voor de Ardennen is sneeuw met kerst minder zeldzaam. Dit heeft natuurlijk te maken met de hoogte waar Hubert woont. Omdat het kouder is en soms een stuw effect plaats vind.

 2. uhmm.
  Wordt een dubbeltje op z’n kant denk ik.
  Volgens huidige prochnose krijgen we de komende 2 weken nog steeds met de w-zw aanvoer te maken van maritieme zeelucht dus een wintertoestand zit er zeker niet in maar ja…. kerst is natuurlijk nog 3 weken. Ik hoop alvast voor een snelle weersverandering.

  Normaal vieren met de ganse familie al kerst in de Ardennen (Dohan).
  Vorig jaar kregen we pas op 2de kerst een wit tapijtje.

  Dit jaar zijn we verplicht in de vlaanderen te blijven door de geboorte van ons eerste kindje.

  Ik denk dat een witte Kerstmis daar toch niet mee kan concureren! Proficiat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.