Donderdag, 7 December 2006

Vandaag, Donderdag, trekt opnieuw een regenzone over het land, en het wordt weer echt “herfstweer” omdat de wind verder aanwakkert. Windstoten tot 90, zelfs tot 100 km/uur zijn mogelijk.

Vanaf Zondag wordt het kouder, maar volgende week zouden de temperaturen alweer omhoog gaan. het blijft dus onstuimig zonder serieuze vooruitzichten opo sneeuw.

Vandaag eens even kijken naar de overnachtings mogelijkheden die ons dorpje Wirtzfeld (inwoneraantal ligt rond de 400) zoal te bieden heeft:

Er zijn 2 hotels in Wirtzfeld:

Sporthotel CLC- Club Lode Claes is een eenvoudig hotel voor degene die niet van superdeluxe houden maar liever een verblijf met sportieve faciliteiten zoekt: zwembad, sauna, mountainbike, rafting, kanovaren zijn de specialiteiten van Lode Claes, een geboren Leuvenaar, en zijn klanten apprecïeren zijn Sporthotel formule. In de winter zijn er natuurlijk uitgebreide wintersport faciliteiten. Meer informatie op hun website onder: www.sporthotel.be

Hotel Drosson: www.drosson.be
Horst en Inge Drosson zijn een begrip in Wirtzfeld, maar ook in Vlaanderen en Nederland. Een groot stamklienteel keert steeds weer terug naar dit gezellige familiehotel. Het omvat terras, cafe, keuken, ontbijtzaal, restaurant, een feestzaal voor 100 personen, een kegelbaan en heeft in totaal 40 kamers/appartementen, gezellig ingericht met douche of bad, WC, telefoon, TV, enkele kamers hebben een eigen balkon/terras, een gedeelte ervan (aanbouw) is met de lift bereikbaar.
Het hotel heeft tevens een eigen park met kinderspeelplein, visvijver, waterfietsen en huifkar, en in de winter zijn er uitgebreide wintersport faciliteiten.

Appartementen:
In Wirtzfeld zijn een hele reeks prive kamers en appartementjes te huur voor een of meerdere weken, maar ook voor een weekend of midweek arrangement:

www.landhausmelchior.com/
Het hoofdhuis biedt plaats aan max 12 personen, en er zijn vakantie appartementen van 4 tot 6 personen. In totaal kun je hier met 20 man onder komen.

www.otto-schmidt.be
2 vakantie appartementen kunnen in het hoogseizoen per week in Wirtzfeld gehuurd worden, in het laagseizoen ook per weekend of lang weekend.

Verder zijn er richting Meer van Bütgenbach een aantal vakantiehuisjes en zijn er nog een heel aantal andere families waar privé kamers verhuurd worden.

En op de website van de VVV Büllingen vind je nog andere mogelijkheden in de onmiddelijke omgeving van Wirtzfeld.

Geplaatst in Herfst 2006, Winter 2006-2007.

2 reacties

  1. Zijn de bovenluchten vanaf zaterdagavond (-4 op 850 hpa) nog niet koud genoeg voor eventuele sneeuwbuien in de Hoge Venen en vanaf welke hoogte?

    Het is de Zuiderwind die spelbreker is… en vanaf Zaterdag zou de neerslag veel minder worden… indien er rond 600 meter toch wat sneeuw zou vallen, is het alleen natte sneeuw en hoogstens een dun laagje…

  2. Dus de slee mogen we thuis laten dit weekend?

    Ik zou hem voor alle zekerheid toch maar meenemen als je genoeg plaats hebt in de auto. Kost immers geen extra benzine? Of de slee onder een deken verstoppen zodat de kinderen die niet zien, om hen een eventuele teleurstelling te besparen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.