Vrijdag, 8 December 2006

Update 12.55 uur:
Dag Hubert, Vanaf nu tot vanavond een windwaarschuwing voor de Oostkantons. Gemiddeld 7 beaufort en rukwinden tot maximaal 120 km/u. Dat zou lichte schade kunnen veroorzaken. Wat de sneeuw voor vannacht en morgen betreft. Lokaal een winters buitje van regen en sneeuw. De sneeuwgrens ligt op 800m. Zondag meest droog. Voor volgende week opnieuw herfstweer en een vorstgrens die naar vrijdag weer stijgt tot 2000m!
groeten, Karel

Update 09.45 uur:

Dag Hubert,
Straks komt er zeer veel wind te staan. Ik bekijk straks op het KMI de verwachting. Het zou kunnen gaan tot rukwinden van 120 km/u.
Groeten, Karel

Geen sneeuw op komst…?

Het blijft ook nog vandaag regenachtig, maar voor Zondag (misschien Zaterdag al) mogen we misschien al wat (natte?) sneeuw in de Oostkantons verwachten. Zal een extra leuk sfeertje geven aan de Weihnachtsmarkten die nu her en daar in de steden bezocht kunnen worden.
We zullen dit weekend onze website daarom regelmatig aktualiseren, alhoewel we Zaterdagavond afwezig zijn vanwege een verrassings verjaardagsparty voor iemand van de familie…

Omdat wij met ons familiebedrijf nu eenmaal in de Internet wereld aktief zijn, is het volgende thema natuurlijk iets dat ons na aan het hart ligt: SPAM.

Het thema van ongewenste E-Mails wordt in de komende dagen nog aktueler, omdat rond de Kersttijd de wereldwijde dagelijkse Spam van (momenteel) 63 miljard E-Mails naar 80 miljard E-Mails per dag zal stijgen.

Ook de Belgische overheid heeft ontdekt dat dit een steeds groter probleem wordt. Zij hebben gisteren een nieuwe website voorgesteld:
www.spamsquad.be
waarop de nodige voorlichting wordt gegeven.

Hier een uittreksel van de 4 belangrijkste punten hoe je Spam kunt verminderen (vermijden is namelijk niet meer mogelijk)

1. Laat uw e-mail adres niet overal achter
Wees voorzichtig met het gebruik en de verspreiding van uw e-mail adres. Hoe minder u het doorgeeft, in het bijzonder op het Web, hoe kleiner de kans is dat u spam zult ontvangen.
2. Beantwoord enkel betrouwbare e-mails
Beantwoord geen e-mails waarvan de oorsprong of de verzender u twijfelachtig lijkt.
3. Camoufleer uw adres
Als u uw e-mail adres publiceert op een website, camoufleer het dan, bijvoorbeeld door de “@” te vervangen door “at”. Uw adres [email protected] wordt dan naam(at)bedrijf.be.
4. Bescherm uw computer
Laat niet eender wat uw computer binnenkomen. Bescherm hem door filters te gebruiken, installeer een Firewall (software die het mogelijk maakt om uw computer te beschermen tegen indringers afkomstig van het Internet) , een anti-virus programma en gebruik de functies van uw software voor e-mailbeheer. Vergeet niet uw software (uw gebruikerssysteem inbegrepen) regelmatig te updaten zodat deze doeltreffend blijft.

Een site die wij iedereen willen aanbevelen om er eens uitgbreid rond te kijken. Je doet je zelf en je computer een plezier mee!

Geplaatst in Herfst 2006, Winter 2006-2007, Wist je dat...?.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.