www.zowerkthet.be

Persbericht
Uniek interactief internethelpplatform biedt antwoord op alle internetvragen

DNS BE wil met www.zowerkthet.be mensen actiever met het internet laten werken

Leuven, 12 december 2006.
DNS BE, de Belgische vereniging voor Internet Domeinnaam Registratie, start met een internethelpplatform.

Op www.zowerkthet.be kunnen mensen terecht met al hun vragen over het internet of één van haar vele toepassingen. De vragen worden beantwoord door Webstars of een team van jonge, dynamische en vrijwillige computerspecialisten. Met het internethelpplatform wil DNS BE de mensen ansporen om actief bezig te zijn met het internet en verder te gaan dan alleen maar surfen en mailen. Het initiatief past binnen de missie van DNS BE om meer Belgen de weg te laten vinden naar een eigen “.be” en zo de uitstraling van”.be” op het internet te vergroten.

De afgelopen jaren heeft het internet een grondige evolutie doorgemaakt. Steeds meer toepassingen zijn gericht op interactiviteit en informatie-uitwisseling. Nochtans maken slechts weinig mensen gebruik van de vele mogelijkheden die het internet biedt. Cijfers van het onderzoeksbureau Insites tonen aan dat amper 13% van de Belgische internet gebruikers een eigen website heeft.

Ook blogging blijkt niet echt populair te zijn bij de doorsnee Belgische internaut, ondanks de veelvuldige aanwezigheid van blogs op het internet.
“Het probleem zit hem in de perceptie”, zegt Marc Van Wesemael, directeur van DNS BE. “Velen denken dat een eigen website of blog opzetten iets voor professionals of techneuten is. Een beeld dat totaal niet strookt met de realiteit. Met ons internethelpplatform willen we de mensen duidelijk maken dat het internet en al haar toepassingen voor iedere internet gebruiker toegankelijk zijn, ook als men geen computerspecialist is.”

Het internethelpplatform van DNS BE is opgebouwd uit een lijst met vragen en antwoorden. Het gaat hier in eerste instantie om meer algemene vragen over het internet, bijvoorbeeld over de opbouw van een website of het opstarten van een blog onder een eigen domeinnaam.
Meer specifieke en technische vragen kan men gratis en vrijblijvend stellen aan een Webstar. Dit is een echte computerspecialist die op basis van zijn kennis en ervaring een antwoord formuleert op alle internetgerelateerde vragen. Vervolgens voegt hij de vraag en het antwoord toe aan de lijst op www.zowerkthet.be, zodat deze lijst exponentieel kan groeien en het helpplatform een echt kenniscentrum wordt.

“Voor de opstart van het internethelpplatform hebben wij een aantal Webstars gezocht op basis van hun kennis en bereidwilligheid”, zegt Marc Van Wesemael.
“Op termijn is het echter de bedoeling dat dit platform op autonome wijze verder uitgroeit tot een plaats waar experten en beginners elkaar kunnen vinden. Bij iedere dienstverlening krijgen de Webstars bovendien een score van de gebruikers van het internethelpplatform, waardoor ze gemotiveerd blijven om steeds het beste van zichzelf te geven.”

Het internethelpplatform kadert alvast perfect binnen de rol van initiator die DNS BE op zich genomen heeft. DNS BE wil de internetgebruikers in België laten kennis maken met de vele toepassingen van het internet en voor hen de technische drempel verlagen om zelf een unieke “.be” website of bvb een eigen e-mail adres aan te maken met een unieke eigen “.be” domeinnaam.
“Wij merken dat een veelvuldige aanwezigheid van “.be” op het internet voor een positieve uitstraling van België zorgt”, zegt Marc Van Wesemael.
“Daarom willen wij als registrator van de ‘.be’ domeinnamen onze verantwoordelijkheid nemen en mensen bewust maken dat een eigen “.be” hebben helemaal niet moeilijk is. Het internethelpplatform is een eerste instrument dat hierbij kan helpen. Daarnaast zal DNS BE het komende jaar andere initiatieven nemen om het internet en de “.be’s” dichter bij de mensen te brengen.”

Wie met een internetprobleem kampt kan nu de Webstars consulteren via de website www.zowerkthet.be. Voor meer informatie over de werking van DNS BE kan men terecht op www.dns.be.

Geplaatst in Herfst 2006, Winter 2006-2007, Wist je dat...?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.