Effe naar Aken en terug

Ik was gisteren even op en neer naar Aken om enkele bezorgingen te doen. Was er denk ik, al ongeveer 2 jaar niet meer geweest. De drukte (doordeweek) in de winkelstraten viel eigenlijk best nog mee.

Een leuke poster reklame spring wel erg in het oog: notabe bij een opticien:
Die maken reklame met één percent korting per levensjaar. De Nederlandse acteur Johannes Heesters, die in Duitsland erg populair is, is ondertussen 103 jaar oud.
Voor de aktie maakt ie reklame, dat er geen rabatten mogelijk zijn als je ouder dan 100 jaar bent. Leuk gevonden!


Johannes Heesters met 103 jaar nog aktief als reklame ster

Een ander fenomeen in de grootste winkelstraat van Aken is de lopende worstjes grill. Die is niet helemaal nieuw, want die heb ik ook al eens bij een vorig bezoek gezien, maar dit keer dus gefotografeerd:


Wat je dus een echte eenmanszaak kunt noemen

Deze zelfstandige ondernemer heeft dus: een parasol boven het hoofd, die op zijn rug bevestigd is. Op zijn rug zit de gasfles die nodig is voor de grill. Aan de zijkant een sticker met de vermelding van zijn licentie (is het waarschijnlijk beu om de politie steeds te verklaren dat hij inderdaad een straatventers vergunning heeft).


lopende braadworst grill

Vooraan zijn “winkel heeft hij een etalageruit met daarop het woord ROST GRILL WURST wat zoveel betekent als worst van de grill.

Rondom zijn middel heeft hij een metalen gestel, waarin aan de voorkant een heuse grill op gas staat, waarop hij de worstjes bakt. Links en rechts van de grill heeft hij kastjes voor reserve sauzen en mosterd en ketchup, voor de grill liggen brood en worst, extra voorraad heeft hij nog in plastic zakken onderaan hangen, en zo kan hij zich mobiel verplaatsen.


Eenmanszaak: een lopende braadworst grill

Ondertussen is hij niet meer de enigste, er staan nu al tenminste twee van dergelijke eenmanszaakjes in de Adalbertstrasse in het Centrum van Aken.


lopende braadworst grill

O ja, een steunvoet zit ook aan het gestel, zodat hij het volle gewicht van zijn “winkel” niet de hele tijd hoeft te dragen.

Bravo voor een dergelijk initiatief, en het schijnt nog goed te draaien ook, want hij doet het dus al langer…

Geplaatst in Herfst 2006, Winter 2006-2007, Wist je dat...?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.