Zondag, 17 December 2006

Update 00.00 uur:

Vanavond heeft het inderdaad een beetje gesneeuwd bij ons in Wirtzfeld. Net genoeg om het gras een witte waas te geven, maar nog niet genoeg om het terras wit te maken…
Door de lage temperatuur deze nacht kan het goed zijn dat morgenochtend vroeg het gras nog altijd wit zal zijn…

Deze ochtend eerst wat mist in Hoog België en een beetje motregen. De temperaturen komen amper boven de 1°C uit, en er is vanmiddag kans op een beetje natte sneeuw.
Maar geen grote hoeveelheden.

Daarna wordt het droger en de komende dagen zou er amper nog neerslag vallen, terwijl de temperaturen verder zakken en later deze week zelfs overdag negatief zouden kunnen uitvallen in Hoog België.

Voorlopig is de kans op sneeuw met Kerstmis ook in de Oostkantons slechts heel klein, men spreekt van 5-10% kans.

We hebben gisteren de instellingen aan de lens van de Valley Webcam een beetje veranderd, zodat de zwakkere lichtverhoudingen buiten toch een redelijk beeld geven. Maar ja, de meetmuur en onze meetlat webcam doen op het ogenblik hun werkje zonder sneeuw te kunnen tonen.
De emmer die als extra bescherming rondom de straat webcam zit, was tijdens de afgelopen weken met de heftige winden en beetje verschoven, dus heb ik de ladder nog eens tegen de boom geplaatst en heb die emmer opnieuw gepositioneerd, zodat het blikveld voor de webcam weer volledig vrij is.

Vandaag ga ik in de bibliotheek in Büllingen nog wat nieuwe boeken afhalen, zodat ik ook over de feestdagen genoeg te lezen in huis heb.

Enne, o ja, voor ik het vergeet voor diegenen die ernaar gevraagd hebben hoe dat zit met de feestdagen en inkopen doen: ik las in een advertentie dat de bakkerij Heinen in Bütgenbach op 1 en 2 Kerstdag gesloten is, maar op Zondag 24 december en Zondag 31 December tot 16.00 uur wel geopend is…

Geplaatst in Herfst 2006, Winter 2006-2007.

2 reacties

 1. Beste Hubert,
  tja, een witte kerst wordt inderdaad heel onwaarschijnlijk.
  Met die kanjer van een hoog wordt niet alleen België maar vele andere landen in West europa de hele week gedomineerd.
  Al zeker tot kerst weet deze van geen wijken dus laten we hopen dat de kleine storing op dinsdagnacht enkele sneeuwvlokjes oplevert.
  Ik hoop alvast dat we na kerst misschien een winterse situatie krijgen maar dan zullen de prognoses op lange termijn toch sterk moeten veranderen. Laat het ons hopen!

  Dan nog een klein vraagje: Weet u soms waar ik de temperatuur meting van Signal de Botrange kan vinden. Als ik me goed herinner is daar toch een temperatuurhut. Lijkt me leuk deze te vergelijken met mijn meting hier in Zelzate.
  Ik zie dat Mont Rigi een temp. weergeeft maar das nog altijd 90m onder de Botrange.

  Geen idee…

 2. Hallo Hubert,
  Een vraagje over de Valley Webcam.
  Niet iedereen heeft de mogelijkheid tijdens de dag uw site te bekijken.
  Ik merk dat de laatste beelden van iets voor 22h30 zijn, als het al lang donker is en er niets te zien is.
  Kan je dit eventueel instellen dat dit rond zonsondergang is?
  (bvb de laatste 9)
  Zodat we s’avonds ook nog kunnen zien hoeveel sneeuw er ligt.
  En dan hopen dat die sneeuw er ook komt.

  Goed idee… ik zal het aanpassen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.