Dinsdag, 19 December 2006

Voor vandaag verwachten we ook weer tamelijk grijs weer tijdens de ochtend in België, maar net zoals gisteren zal later op de dag de zon waarschijnlijk weer door de nevel en laaghangende wolken kunnen doorbreken.

Als dat het geval is, zullen de temperaturen in Hoog België, in tegenstelling tot de rest van België aanzienlijk boven het vriespunt uit kunnen komen. Men verwacht zelfs temperaturen rond 7° C, terwijl in Laag België de temperaturen maar rond 4° C zullen blijven steken.

Omgekeerde wereld dit keer, want normaal gesproken is het bij ons in Wirtzfeld zo’n 4 à 5° C kouder als in de rest van België.

Wel zal het ’s ochtends nog glad kunnen zijn door aanvriezende mist, want de temperaturen zullen ’s nachts opnieuw onder het vriespunt duiken.

Overigens: Sneeuw met Kerstmis?
Karel Holvoet schreef:

Dag Hubert,
Vorst ok, maar sneeuw? Pas naar halverwege volgende week zie ik sneeuwindicaties. Voorlopig dus gewoon koude feestdagen daar met mist of zon.
groeten, Karel

Net zoals bij jullie beginnen we nu met de eindspurt op kantoor voordat de feestdagen en de kerstvakantie beginnen. Snel nog de laatste fakturen maken en boeken, de laatste bestellingn doen en langzamerhand ook beginnen met de inventaris op te maken.

En ons team op de zaak krijgt deze week nog een dag training voor de nieuwe anti spam Firewall (Barracuda 600) die wij verleden week binnenkregen en die ondertussen al geïnstalleerd is in ons Datacenter in Brussel. Zie http://support.euregio.net
Deze Firewall moet nog beter de stroom aan spam berichten kunnen kanaliseren die hier voor ons en onze klanten binnenkomen. Ondertussen is namelijk meer dan 90% van de inkomende E-Mails spam, (reklame mails), en bij meer dan 1800 domains van onze klanten komen natuurlijk ontzettend veel berichten binnen die ongewenst zijn.
(Dat aantal varieert tussen 100.000-450.000 E-Mails per dag…).

Voor diegenen die ernaar gevraagd hebben hoe dat zit met de feestdagen en inkopen doen in onze streek:
Brigitte heeft geïnformeerd:

Bakkerij Heinen in Bütgenbach is op 1 en 2 Kerstdag gesloten is, maar op Zondag 24 december en Zondag 31 December tot 16.00 uur geopend…
En in de Delhaize (op de hoofdstraat in Büllingen) zal op Zondag 24 December 2006 de zaak geopend zijn van 09.00 tot 15.00 uur, en op 31 December ook van 09.00 tot 15.00 uur.
Het Schlecker filiaal (links van de Delhaize Büllingen in het souterrain) zal op 24.12.06 geopend zijn van 09.00 tot 16.00 uur.

Gisterenavond ben ik naar de “the unconvenient truth” van Al Gore gaan kijken in de bisocoop van Büllingen, een film die handelt over de invloed en de gevolgen van de globale verwarming.
Een indringende film, die je nog maar eens laat nadenken over waar wij met z’n allen mee bezig zijn. Als je die nog niet gezien hebt, beslist gaan kijken.
Meer info ook op www.climatecrisis.net.
Graag jullie eigen reakties over deze film…

Geplaatst in Herfst 2006, Winter 2006-2007.

3 reacties

 1. De film van Al Gore is inderdaad heel erg indringend en ‘straight to the point’. Alleen jammer dat hij 30 jaar te laat komt……….

 2. Bij ons in Oost-Vlaanderen lichte mist, variërend op momenten tot matige mist. Gisteren was er heel de dag zware mist, op een moment in de ochtend na waarop het even helemaal uitklaarde, maar nadien weer helemaal betrok.

  Wat de klimaatfilm betreft, ik heb hem nog niet gezien, ik zie wel wanneer ik eens kijk. Natuurlijk is het spijtig en frustrerend voor alle milieubewuste mensen, groeperingen, wetenschappers en partijen dat het moest duren tot deze film voor er ietwat een soort van sensibilisatie op gang is gekomen bij politici en een brede laag van de bevolking. Nog meer deprimerend is de snelle afkoeling van de hele hype en de teleurstellende resultaten van de klimaatconferentie enkele weken geleden.

  Verscheidene processen die al in gang zijn gezet zullen niet meer te stoppen zijn, ook al zou de co2-uitstoot tot 0 herleid worden. Denk maar aan het smelten van de ijskappen, wat met vertraging gebeurt. Pas binnen 10tallen, 100en of duizenden jaren zullen de desastreuze gevolgen tot stand komen. Voor andere zaken is het nog niet te laat en schat men nog een 10tal jaar te hebben het tij te keren, zoals in de pers ook werd gemeld.

  Ik heb er eerlijk gezegd geen goed oog in, en vrees dat we eerst een grote natuurramp zullen moeten meemaken met verstrekkende humanitaire gevolgen waarbij met grote zekerheid kan bewezen worden dat het een gevolg van de opwarming van de aarde is met als oorzaak de menselijke co2-uitstoot, voordat er grootscheepse acties op wereldniveau tot stand zullen komen.
  Al heb ik toch nog een sprankeltje hoop dat een nieuwe generatie politici ook bij de niet-groene partijen een reeks groene standpunten kan inbrengen.

 3. Beste,

  In het kader van een professioneel project zit ik enkele dagen in Zwitserland (Neuchâtel). Als trouwe lezer van je blog wou ik even zien of het weer in België al veranderd is.
  Ook hier in Zwitserland is het weer ‘abnormaal’. Vandaag toch nog enkele graden boven 0, wel IJZIGE en vrij hevige NO-wind maar regelmatig kwam de zon door de wolken. Geen neerslag. Op het einde van de week worden de eerste toeristen verwacht maar aan het meer van Neuchâtel (slechts 400m hoog) is geen spatje sneeuw te zien. Ook het weerbericht voorspelt nog niet direct sneeuw. De sneeuwliefhebbers zullen het dus hogerop moeten zoeken (of geduld moeten hebben).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.