Boek: Die Todesbrücke, door Richard Martin Stern

Die Todesbrücke (originel titel: the big bridge) door Richard Martin Stern: een interessant boek dat enerzijds handelt over de bouw van een brug over een 300 meter diep ravijn, ten noorden van Santa Fe in Nieuw Mexico, en anderzijds over de liefde van twee vrouwen voor een en dezelfde man, Sam.
Naast zijn persoonlijke perikelen zijn er dan de technische en economische facetten van de bouw, en er komt dan ook nog een typisch weerfenomeen in voor, namelijk een tornada die tijdens de bruggenbouw roet in het eten wil gooien.

De bruggenbouw, gemengd met diverse technische details, en tegelijkertijd het verhaal van Sam die heen en weer geworpen wordt door de tegenstellingen van het leven in San Francisco en het leven in de ruige landschappen in Nieuw Mexico hebben mij het boek in een adem laten uitlezen.

Temeer, omdat de verschillende facetten voor mij persoonlijk geen onbekenden zijn: in mijn vroegere leven heb ik metaalbouwkunde gestudeerd, ben ooit zowel in Nieuw Mexico alsook in San Francisco geweest, maar de beschreven natuurverschijnselen zijn me godzijdank bespaard gebleven.

Geen wonder dat ik het boek in een ruk heb uitgelezen. Misschien niet een boek voor iedereen, maar voor mij was het de moeite waard.

Uitgeverij Schneekluth, Die Todesbrücke; Richard Martin Stern, 400 blz.

Geplaatst in Mijn boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.