Vrijdag, 22 December 2006

Vandaag: begin van de Winter.

Vandaag regelmatig bewolkt en grijs bij temperaturen die positief blijven. De meeste kans op een opklaring is alweer voor Hoog België, en de temperaturen hier kunnen stijgen tot +6° C.

Gisteren overdag hadden we regelmatig een beetje motregen maar de temperaturen zijn deze nacht slechts lichtjes onder het vriespunt geweest.

Gisteren hadden we op de zaak de hele dag training door een Expert uit Brussel die ons kwam informeren over de nieuwe mogelijkheden van onze laatste aanwinst, een Barracuda Spam Firewall (met een kostenplaatje van een middenklasse auto…) die sinds enkele dagen in ons Datacenter in Brusel werd geïnstalleerd. Dit nieuwe apparaat moet ervoor zorgen dat er minder spam in de mailboxen van onze klanten aankomt.

Opmerkelijk was dat de “trainer” uit Brussel Franstalig was, maar omdat hij door een Nederlandstalige firma werd gestuurd, heeft hij bij ons tijdens het eerste uur met ons team alleen Nederlands gesproken (terwijl de eerste taal van ons team de Duitse taal is).
Toen het dan echter om de technische details ging, werd er omgeschakeld op Engels, omdat de interface van deze apparatuur in die taal is. Tijdens de lunch werd er dan door iedereen voor de gezelligheid Frans gesproken.

’s Avonds rookte mijn hoofd letterlijk en figuurlijk. Niet alleen vanwege het konstante wisselen van taalgebruikk, maar ook vanwege de vele technische dtails. Aan mij is al die nieuwe techniek niet meer zo goed besteed, maar gelukkig is de rest van ons team nog jong genoeg om het allemaal te kunnen begrijpen.

Ik had zelfs de indruk dat de trainer nog iets van Jochen heeft geleerd, want die had de afgelopen week zich al intensief op de handleiding gestort en wilde in feite alleen bevestigd zien dat hij de configuratie van het nieuwe systeem allemaal goed had begrepen.

Nu maar hopen dat de toevloed aan spam ook inderdaad effektief wordt ingedijkt.

Geplaatst in Winter 2006-2007.

2 reacties

 1. Ha Hubert,

  Leuk om te lezen waar jullie vaktechnisch mee bezig zijn. Wij bouwen momenteel een mail voorziening welke in eerste instantie is geschaald op 15.000 gebruikers. En voor het SPAM vrij houden van deze mailboxen is er deze week ook bij ons een Barracuda SPAM firewall geinstalleerd. Ik hoop dat de machine de SPAM vloed een beetje kan indammen want veel klanten beginnen er een aardig gek van te worden en hun hoop is gevestigd op de provider. Het blijft natuurlijk een wetloop want die spammers worden ook steeds inventiever en sturen nu zelfs bewegende plaatjes mee waardoor het wel erg veel rekenkracht kost om de zaak te analyzeren.

  Groeten,
  Dave

  Dave, welk model hebben jullie? Wij hebben de 600 genomen omdat wij ca 1800 Domainnamen beheren en daarom de kleinere modellen niet voldoen. In eerste isntantie zijn we tevreden, de Spam firewall houdt ondertussen zo’n 200.000 spams per dag tegen, terwijl de finetuning nog maar pas voor 10% van de dominas is ingesteld… Zie http://support.euregio.net voor meer details over onze installatie en er is ook ergens een link waar je de statistieken kunt aflezen…

 2. Hubert,

  Wij hebben dezelfde machine. Een “mooie” lego blauwe plastic doos. Wij hebben maar vier domainnamen maar wel veel mailboxen voor partculieren klanten. Het is de bedoeling dat de nieuwe mail voorziening half januari de huidige gaat vervangen. Nu hebben wij de mail uitbesteed bij een andere provider maar we willen zelf de touwtjes in handen nemen. We zijn eigenlijk een telefonie bedrijf en pas één jaartje ISP vanwege de convergerende werelden van telefonie en internet. Ik ben 1,5 jaar werkzaam bij het bedrijf en was werknemer nummer 6. Nu zijn er al 24 werknemers en dat aantal lijkt nu te stabiliseren. Zie http://www.edutel.nl , al moet de site broodnodig een update krijgen want over ons ISP zijn is er maar weinig vermeld. Afgelopen jaar te druk gehad met de groei.

  Groeten en prettige feestdagen
  Dave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.