Woensdag, 27 December 2006

Belgie heeft dit jaar wel een heel erg grijze Kerst beleefd. Praktisch overal in het land was er gedurende het lange weekend mist en nevel.

Behalve dan in de Wirtzfeld… bij ons is het de afgelopen dagen konstant zonnig geweest, bij vrij frisse temperaturen, terwijl soms zelfs in naburige dorpen laaghangende bewolking, nevel of mist aanwezig waren.

De temperaturen zijn ’s nachts wel erg fris geweest, en behalve afgelopen nacht waren het toch al erg lage temperaturen.

Maar of ook vandaag nog de zon over de toppen van de Hoge Venen zal schijnen is niet zeker: onze webcams zullen daarvan later op de dag getuigen.

Kerstmis is bij ons erg rustig verlopen: lekker eten, veel zoetigheid (mijn tandarts binnenkort nog maar eens opzoeken…), telefoontjes met en bezoeken bij/van familie, een middagwandeling met bezoek aan het kerkhof, twee keer een film epos op TV gekeken (Oorlog en Vrede van Tolstoi op eerste Kerstdag, Cleopatra op tweede Kerstdag) en gezellig met de neefjes allerlei spelletjes gedaan.

Ik hoop dat jullie allemaal ook goed door de Kerstdagen “gerold” zijn?

En dan nu weer afspekken…

Geplaatst in Winter 2006-2007.

5 reacties

 1. IK WENS JULLIE OOK NOG EEN GEZELLIG KERSTMIS EN ZEKER EEN ONGELOFELIJKE NIEUW JAAR ZONDER TEVEEL PROBLEMEN EN EEN GOEDE GEZONDHEID

  MJ

 2. Bij ons hier in Stabroek ook grijs en koud. 1,1°. Hoe ik dat zo precies weet? Ik heb een weerstationnetje gekregen in mijn pakje. Als dàt geen leuk geschenk is….
  Prettig jaareinde en een gezond begin voor iedereen!

 3. Hier in het Meetjesland te Oost-Vlaanderen is de temperatuur ook niet boven een graad gekomen. Hopelijk kunnen we in de ochtend van morgen profiteren van een winters buitje met enkele sneeuwvlokjes, al was het zelfs poedersneeuw, het zou mooi zijn…

  Kerst is ook bij ons gezellig in familiekring verlopen en zonder incidenten, want da’s ook belangrijk natuurlijk. Ook van mij een prettig eindejaar!

  Bij mij zal het niet zo prettig verlopen want ik zit in de geduchte blok, maar ik probeer me er wel door te slaan.

  Dan alvast veel success gewenst…

 4. Hallo Hubert,

  Een tijdje geleden las ik dat je brandhout kochte.
  Ik ben op zoek naar een interessante prijs!
  Heb jij een idee wat het bij jullie per stère kost?
  Ook suggesties van bloglezers zijn natuurlijk welkom.

  Waarvoor dank!

  Nicole en Luc

  Onze leverancier is ondertussen uitverkocht, en hij vertelde dat hij geen nieuwe klanten meer aanneemt. De prijs was dit jaar een stuk duurder: 60 EURO per stère geloof ik…

 5. Hallo Hubert
  De Kerst met bijhorende feestmaaltijden zijn goed verlopen. Nu nog de eindejaars geneugd doeningen. En…….afwachten of de cholesterol weer niet exuberant gestegen is.
  Mooi de laatste webcam plaatjes van deze namiddag. Wirtzfeld wit door bevroren mist.Prachtig.
  Vandaag, echt waar, kort na de middag korrelsneeuw in de Haven (Antwerpen). ’t Was niet veel, je zag het bijna niet, maar op de auto zag je het vallen en op de Antwerpsebaan licht bijeen gewaaid aan de zijkant van de rijweg. Niet wanhopen, het komt er aan. Gewoon wachten op een laagdruk gebied boven Scandinavië en één boven zuid U.K. en ’t is zover.
  Nu miezerige “mot” regen. Hopelijk stopt dat tegen de morgen. Als de temperatuur nog daalt , ijzel mogelijk.
  Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.