Donderdag, 28 December 2006


Gisteren: bevroren mist op de bomen

Zoals te verwachten was, was het dan gisteren ook bij ons een grijze dag… geen zon, geen positieve temperaturen, en veel dichte mist, die steeds meer de takken van de bomen en struiken wit kleurde met een ijslaagje.

Sprookjesachtig…

Mooi als je er dicht genoeg bij komt om te kijken, maar door de dichte mist was er eigenlijk niet veel van te zien. Dan ’s avonds rond een uur of half tien viel er bij ons wat stofsneeuw.

Ook voor vanochtend is er nog neerslag voorspeld, die niet alleen bij ons, maar overal in België voor spiegelgladde wegen kan zorgen, omdat de bodem bevroren is.

Kan ik maar één raad geven… indien mogelijk, thuis blijven, en anders heeel voorzichtig rijden.

De temperaturen blijven ook vandaag nog tamelijk laag, maar vanaf morgen zouden die alweer omhoog gaan. Voor het weekend wordt veel (warme) regen voorspeld bij temperaturen rond 8-10° C, dus dat wordt voorlopig nog maar niks met sneeuw.

Webcam:
Jochen heeft het statistiek programma een beetje aangepast, zodat de negatieve temperaturen nu beter worden aangeduid. Vooral belangrijk omdat zoals gisteren de temperaturen de hele dag negatief waren, tenminste in ons dorp. Voor uitgebreide weer statistieken: klik hier

Egypte: Mike heeft zich overigens aangemeld voor een korte vakantie in Wirtzfeld: hij zal 20 Januari voor enkele weken Egypte verlaten en dan hier o.a. komen kijken hoe de sneeuw er uit ziet. (tenminste, als er dan sneeuw ligt).

Geplaatst in Winter 2006-2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.