Vrijdag, 29 December 2006

Gisteren is het de hele dag spiegelglad in de Oostkantons geweest. Er zijn ook diverse verkeers ongelukken gebeurd, met meestal alleen blikschade.

Tot overmaat van ramp viel dan ook nog 50 minuten lang de stroom uit in de Gemeente Büllingen, misschien vanwege een ongeluk tegen een stroommast, of misschien vanwege te zware ijsvorming op de kabels.

En toen ik dan ’s middags nog even snel naar de bank wilde rijden, ben ik bij onze voordeur pardoes van de trap “gegleden”. De stenen van onze trap zijn namelijk in ongeglazuurde baksteen, en als je daarop zout strooit, wordt het na een tijdje nog gladder omdat het zout, vermengd met het smeltwater, in de porien van de bakstenen wegsijpelt.

Twee keer vallen op één dag (zie ook bericht gisteren ochtend) is toch wel een beetje te veel van het goede, ik heb dan voorzichtig rechtsomkeert gemaakt en voor de rest van de dag ben ik dan maar mooi binnen gebleven en heb het tweede van mijn “Kerstboeken” uitgelezen (zie hieronder).

Ik heb dan wel nog even een waarschuwingsbordje gemaakt en een stok dwars over de trap bevestigd, zodat toevallige bezoekers en/of leveranciers hun nek niet zouden breken. We hebben immers nog een andere ingang via de inrit en garage, en dat traject ligt gelijkvloers, is dus niet zo gevaarlijk…

Vandaag natuurlijk her en der blauwe plekken en spierpijn in armen, benen en gedeelten van mijn rug. Als je wat ouder wordt, pak je dat allemaal niet meer zo gemakkelijk. Nou ja, ik heb in ieder geval niets gebroken, en dat mag een wonder heten, want meestal breek ik nog snel het een of ander.

Hopelijk wordt het vandaag niet zo glad, want ik moet deze avond nog naar de jaarlijkse bijeenkomst van de “Ostbelgier aus Aller Welt” in Sankt Vith.

De cooperatie Talk2Us.be (waaraan ons bedrijf meewerkt) gaat daar een nieuw projekt voorstellen dat begin volgend jaar online gaat.
Daarover kan/mag ik echter hier pas eind Januari 2007 meer vertellen.


En dan nog de weers-vooruitzichten voor dit weekend:

we gaan het oude jaar met veel regen verlaten en het nieuwe ook met veel regen beginnen, want de gebruikelijke sneeuwbuien die we normaal gesproken op Oudejaarsavond hier kennen, worden door veel te hoge temperaturen dit weekend automatisch tot vloeibaar water herleid.

Het is dus nog even wachten op sneeuwpret in de Oostkantons.

Geplaatst in Winter 2006-2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.