Dinsdag, 2 Januari 2007

Gisteren hebben we kunnen zien hoe de temperatuur gedurende de dag en nacht steeds verder omlaag viel. De neerslag die dan vannacht is gevallen was in de vorm van regen en natte sneeuw, maar niet de moeite waard om over te schrijven.

Maar voor later deze week zouden de temperaturen opnieuw omhoog gaan, en ook later vandaag en morgen mogen we opnieuw alleen maar regen verwachten.

Oud naar Nieuw hebben Brigitte en ik thuis voor de TV bij een “Fondue in 3 etappes” gevierd, waarbij ik 2/3 van de 750 gram kip/varken/rind voor mijn rekening heb genomen. Afgerond met 6 verschillende dipsausen, frisse salade en baguette. Brigitte had echter wijselijk meer plaats overgehouden voor de Mousse au Chocolat achteraf.

Tegen middernacht dan de champagne geopend, en daarna, met een regenjas aan, buiten met de familie/buren het vuurwerk boven en rondom het dal van Wirtzfeld bekeken.

Dit jaar waren er geen mist of sneeuwvlokken, waardoor het zicht op de rand rondom het dal van Wirtzfeld duidelijk te zien was, maar er was dus maar weer eens géén sprake van een sterrenhemel.
Meer dan een half uur lang duurde het vuurwerk dat van bij ons te zien was boven de omliggende dorpen Bütgenbach, Worriken, Berg, Elsenborn, en Rocherath. Dat moet dus weer een kapitaal gekost hebben. Daarna nog gezellig bij de buren bijgekletst tot vroeg in de ochtend bij een stevige borrel.

Mike’s SMS vanuit Egypte kwam dan rond half twee bij ons binnen, maar onze buitengaande SMS’ sen bleven (zoals miljoenen anderen) ergens hangen op de overbelaste servers van de verschillende providers.

Jochen was met vrienden in Luik naar een Sylvesterdinner en zij hebben het lokaal ook alleen maar verlaten om even buiten een sigaretje te roken. Vanaf middernacht is het namelijk nu ook in België verboden om in restaurants te roken.

Gisteren overdag dan rustig naar het nieuwjaarsconcert in Wenen, de film Gejaagd door de Wind en ’s avonds nog een uurtje Helmuth Lotti op TV gekeken, terwijl tussendoor de familie op bezoek kwam voor nieuwjaarswensen.

En gisterenavond was er natuurlijk de superspannende, nee wat zeg ik: bloedstollende finale van de WK Darts tussen “The Power” Taylor (13 voudige Wereldkampioen) en de Nederlander Raymond “Barny Army” Barneveld (4 voudige Wereldkampioen), die door Barny bij een stand van 6-6 sets en 5-5 legs dan met de zesde leg uiteindelijk toch gewonnen werd. Zijn vijfde WK titel dus!

Vandaag duiken we dan weer in ons normale kantoorwerk en proberen een goed begin aan het nieuwe jaar te geven.

Geplaatst in Winter 2006-2007.

3 reacties

  1. Ik ben gisteravond rond 17.00 u terog van vakantie.
    We hebben niet kunnen skieen, maar we hebben wel prachtig weer gehad.
    Het spijtige is dat er vannacht sneeuw is gevallen op de Feldberg ( Schwarzwald), en dat er vanaf vandaag voor de eerste keer geskiet kan worden. Maar ja , volgend jaar beter.
    Bij ons in Hechtel, zwaar bewolkt en lichte regen. 5,4 graden.

  2. hoi huub ja ik hoorde op het nieuws[ radio] dat er in belgie een nieuw record was van 46 miljoen sms verstuurd zijn geen wonder dat er dan vertraging is gr tiny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.