Materiaalcontainers?

Zijn er misschien lezers op onze website die de materiaalcontainers van de Brouwer Groep uit Nijkerk (NL) gebruiken? Zie
www.materiaalcontainers.nl
of van www.cranecontainer.nl

Of ken je dergelijke demonteerbare containers van andere fabrikanten?
Ik denk er namelijk over na om zo’n container aan te schaffen, maar vraag me af of zulke constructies de weersomstandigheden bij ons kunnen trotseren? Vooral de waterdichtheid en sneeuwbelasting (als er dan al sneeuw zou komen in de toekomst) interesseert mij erg.

Bedoeling is om zulke box buiten neer te zetten met spullen die we eigenlijk niet meer echt nodig hebben, maar waarvan we (nog) geen afscheid kunnen nemen (…) en zodoende wat plaats vrij te maken in kelderruimtes en onze zolder.
Graag een seintje aan mijn prive adres [email protected]

Geplaatst in Knutselen, Winter 2006-2007.

2 reacties

 1. Hallo Hubert
  Vanuit het haven/zee gebeuren in Antwerpen (en adere zee havens) worden gebruikte ISO containers te koop aangeboden . Voor een 20 Ft staal ( 6,0 x 2,5 x 2,8 ((LxBxH) inhoud 33 m3 is de huidige prijs rond de 700/750 Eur (excl BTW en transportkosten) kijk eens bij http://www.aksent.be Deze containers zijn volledig staal ( wanden , dak en deuren 2 mm ) de opbouwcontructies 6 mm , de vloeren uit gemiddeld 20 tot 32 mm voorbehandeld niet rottende multiplex. (dit alles ter vergelijking met de stalen dozen die aangeboden worden)
  Een mooi tuinhuisje (onbehandeld hout 22 mm) is ook rond deze prijs. Kijk eens bij bv. Macro. (gratis thuislevering) en vermits je een handige klusser bent kan de opbouw geen probleem zijn. Heb er zelf één voor enkele jaren geplaatst en het oogt nog mooi ook. Wel nog door en door aan de buitenzijde behandelen met een matte houtveredeler (heb binnenzijde niet behandeld om het hout te kunnen laten uitzweten.
  Voor welke optie je ook kiest, de “constructie” dient op een goede droge ondegrond te staan. Metalen contructies van de grond zodat er wind onder door kan (bv enkele gestaplede dalstenen) Een dakgoot is een “must” anders loopt al het regen ( en als het er dan toch komt ) sneewwater langs de wanden.
  Stalen contructies mogen dan weer niet 100 0/0 pas staan, want dan blijft het water op het dak staan, met roestvorming tot gevolg. Daken van stalen containers welke wij voor opslag her en der hebben staan werden en worden rgelmatig behandeld met koolteer .
  Opgelet : voor het plaatsen van stapelhuisjes allerhande zijn er “soms ” (volgens de grootte) bouwvergunningen nodig, en de “mannen” van het kadaster durven deze als aanbouw beschouwen en het Kadastraal Inkomen “aanpassen” in mensentaal verhogen.
  Ik zelf ben voorstander van een houten (blokhut) tuinhuisje, het oogt mooi ,is niet zo duur en makkelijk zelf te plaatsen.
  De groeten,
  Jos

  Jos, Het voordeel van de demonteeerbare containers is natuurlijk dat deze ook weer gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Ik heb al een tuinhuisje

  (een paar jaar geleden zelf gebouwd uit steen) en dacht met een container sneller iets neer te kunnen zetten als tijdelijke oplossing tussen de bomen achter ons huis

  (uit het zicht om het esthetische aspekt te respekteren). Een tweede container zou ik willen gebruiken als houtopslag om meer brandhout te kunnen opslaan zonder steeds het zeildoek te moeten weghalen als ik hout nodig heb. Of is zo’n staalcontainer daarvoort niet geschikt (condens…?)
  Als ik een gebruikte zeecontainer koop, dan is er ook nog het probleem om die achteraf weer weg te halen. Ook het plaatsen ervan lijkt me moeilijker (hoe ver kan een container vanaf de vrachtwagen weggezwenkt worden (alleen ernaast?), of ook achter de vrachtwagen?, om die in onze tuin of op de parkeerplaats te plaatsen?

  Maar alleszins bedankt voor deze opmerkingen.

  Jos en Suzy | [email protected] | IP: 84.195.242.44

  Gegroet Hubert
  Een zeecontainer is beresterk ( plaatdikte minimaal 2 mm tegen 0.75 ((aanbod materiaalcontainers)), quais onbeperkte grondlast, maar is onestetisch.Deze wordt op een oplegger aangeboden, en dient er door middel van een kraan afgehaald te worden. Gewicht ongeveer 2.200 kgs. Kraan die men zelf dient te voorzien. Er dient een toegangsweg voorhanden te zijn voor zowel kraan als oplegger (trekker + oplegger 2.5 meter breed, lengte ongeveer 11 meter, grondlast 18 ton)
  Voor houtopslag weinig geschikt wegens het ontbreken van voldoende verluchting, die desgevallend zelf kan aangebracht worden door het maken van ventilatieluiken . Nat hout zal schimmelen en rotten.
  Hou er ook rekening mee dat de zon ongenadig op de zee- en materiaal container toeslaat. In een gesloten niet geventileerder zee-of materiaal container kan de themperatuur oplopen tot 60/80 ° C
  Als je toch zou overwegen een materiaal container aan te schaffen, vraag de verkoper eerst naar adressen waar hij leverde om ga na of de kopers tevreden zijn. ( sterkte , roestvorming, enz…) 0.75 mm plaat is niet dik, en zijn alle geleverde delen gegalvaniseerd ? Indien niet, binnen de kortste tijd roest en nog eens roest. Bedenk dat 1 cm dikke roestlaag reeds 1 mm staal wegwrat. 5 mm roest (wat niet veel is) = reeds .50 mm plaatdikte minder.
  Jos

 2. Gegroet Hubert
  Een zeecontainer is beresterk ( plaatdikte minimaal 2 mm tegen 0.75 ((aanbod materiaalcontainers)), quais onbeperkte grondlast, maar is onestetisch.Deze wordt op een oplegger aangeboden, en dient er door middel van een kraan afgehaald te worden. Gewicht ongeveer 2.200 kgs. Kraan die men zelf dient te voorzien. Er dient een toegangsweg voorhanden te zijn voor zowel kraan als oplegger (trekker + oplegger 2.5 meter breed, lengte ongeveer 11 meter, grondlast 18 ton)
  Voor houtopslag weinig geschikt wegens het ontbreken van voldoende verluchting, die desgevallend zelf kan aangebracht worden door het maken van ventilatieluiken . Nat hout zal schimmelen en rotten.
  Hou er ook rekening mee dat de zon ongenadig op de zee- en materiaal container toeslaat. In een gesloten niet geventileerder zee-of materiaal container kan de themperatuur oplopen tot 60/80 ° C
  Als je toch zou overwegen een materiaal container aan te schaffen, vraag de verkoper eerst naar adressen waar hij leverde om ga na of de kopers tevreden zijn. ( sterkte , roestvorming, enz…) 0.75 mm plaat is niet dik, en zijn alle geleverde delen gegalvaniseerd ? Indien niet, binnen de kortste tijd roest en nog eens roest. Bedenk dat 1 cm dikke roestlaag reeds 1 mm staal wegwrat. 5 mm roest (wat niet veel is) = reeds .50 mm plaatdikte minder.
  Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.