Nog eens: containers

Jos schreef afgelopen weekend nog een aantal antwoorden over mijn vraag naar materiaal containers. Ik plaats dat bericht nog eens hier voor het geval de anderen dit thema ook interesseert…

Gegroet Hubert
Een zeecontainer is beresterk ( plaatdikte minimaal 2 mm tegen 0.75 ((aanbod materiaalcontainers)), quais onbeperkte grondlast, maar is onestetisch.Deze wordt op een oplegger aangeboden, en dient er door middel van een kraan afgehaald te worden. Gewicht ongeveer 2.200 kgs. Kraan die men zelf dient te voorzien. Er dient een toegangsweg voorhanden te zijn voor zowel kraan als oplegger (trekker + oplegger 2.5 meter breed, lengte ongeveer 11 meter, grondlast 18 ton)
Voor houtopslag weinig geschikt wegens het ontbreken van voldoende verluchting, die desgevallend zelf kan aangebracht worden door het maken van ventilatieluiken . Nat hout zal schimmelen en rotten.
Hou er ook rekening mee dat de zon ongenadig op de zee- en materiaal container toeslaat. In een gesloten niet geventileerder zee-of materiaal container kan de themperatuur oplopen tot 60/80 ° C
Als je toch zou overwegen een materiaal container aan te schaffen, vraag de verkoper eerst naar adressen waar hij leverde om ga na of de kopers tevreden zijn. ( sterkte , roestvorming, enz…) 0.75 mm plaat is niet dik, en zijn alle geleverde delen gegalvaniseerd ? Indien niet, binnen de kortste tijd roest en nog eens roest. Bedenk dat 1 cm dikke roestlaag reeds 1 mm staal wegwrat. 5 mm roest (wat niet veel is) = reeds .50 mm plaatdikte minder.
Jos

Geplaatst in Knutselen, Winter 2006-2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.