Bouw van het windmolenpark

Regelmatige lezers hebben af en toe foto’s van de windmolens op onze website gezien, we hadden zelfs al een link naar enkele foto’s gelegd, maar dat was toen alleen tijdens de bouw van de fundamenten.

Die windmolens staan tussen Wirtzfeld en Elsenborn en behoren tot het energiepark van de naburige Gemeente Bütgenbach. Er staan 4 windmolens, elk met een hoogte van 70 meter en een wieklengte van 40 meter. Ze genereren stroom voor ca 15.000 huisgezinnen. De gemeente Büllingen gaat dit of volgend jaar zelf ook een zestal windmolens neerzetten.

Windmolens komen steeds vaker voor in ons landschap, en er zijn voor- en tegenstanders van. Negatief is dat het natuurlijke landschap verstoord wordt. Feit is echter dat windkracht een van meerdere alternatieve energiebronnen is, en dat is iets dat zeker in de toekomst steeds belangrijker gaat worden.

Hoe zo’n windpark gebouwd wordt, heb ik in November 2002 (fundamenten) en in maart 2003 (masten, generator en wieken) op foto’s vastgelegd.

Ik heb die foto’s nu teruggevonden op een van mijn archief harddisks, en heb ze nu allemaal netjes achter elkaar in een foto album op onze website geplaatst.

Alle 157 foto’s en grotere formaten vind je nu in ons foto album

Wirtzfeld Gallery > Windmill Construction > Bouw Windmolenpark Elsenborn

Veel plezier

Hubert

Geplaatst in Windmolenpark, Winter 2006-2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.