Boek: Welt in Angst, Michael Crichton

Wereld in Angst (World in Fear originele titel) van Michael Crichton is een spannende thriller rondom de filosofie van de globale aardverwarming. Een milieuorganisatie wil ter ondersteuning van een te organiseren conferentie over de abrupte klimaat omschakeling enkele natuurcatstrofes met technische middelen op gang brengen om zo meer media publiciteit te krijgen zodat hun sponsoren nog meer geld ter beschikking stellen om de organisatie verder onderzoek te laten doen. Maar in feite wordt het geld gebruikt door een groepje advokaten om processen te kun,nen voeren en zo het geld in eigen zak te kunnen steken.

Het boek rekent af met diverse cliché’s over het klimaat en de veranderingen in het milieu, met verwijzingen naar een 45 tal andere wetenschappelijke publikaties (die je in het internet inderdaad kunt nalezen). Crichton weet op een pakkende manier de nieuwste ontwikkelingen op wetenschappelijk gebied te analyseren.

Het laat je diep nadenken over de manipulatie die politiek en de wetenschap voeren, ondersteund door vaak ongefundeerde bewijzen die in de media diep uitgespit worden, waardoor een nieuw angstgevoel bij de wereldbevolking ontstaat na het wegvallen van de dreiging van het ijzeren gordijn.

Dit boek is een aanrader voor iedereen die zich gedachte maakt over de veranderingen in ons klimaat.

Uitgever Blessing: Welt in Angst, door Michael Crichton 600 pagina’s waarvan 35 pagina’s met verwijzingen naar het bewijsmateriaal dat in deze thriller gebruikt wordt

Geplaatst in Mijn boeken, Winter 2006-2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.