Maandag, 15 Januari 2007

Gisteren is het in de loop van de dag ook bij ons wat beter weer geworden met brede opklaringen, maar de temperaturen zijn wel verder omlaag gegaan. Rond half negen gisterenavond is dan voor de eerste keer deze maand de temperatuur onder nul gevallen. Om 8 uur deze ochtend was het kwik bij ons gevallen tot -3.5 ° C.

Deze ochtend is er daarom bij ons in de streek kans op aanvriezende mist, en vandaag overdag blijft het wel droog en zonnig, maar de temperaturen zullen niet meer boven de 4° C uitkomen. Ook vannacht vrieskou mogelijk.

Vanaf Dinsdagavond moet dan weer opnieuw met lichte regen rekening gehouden worden, en later deze week stijgen de temperaturen weer opnieuw.

Ik heb gisteren de meeste tijd verbracht met een spannend boek over milieu veranderingen.

Ook heb ik een tour gemaakt rondom het meer van Bütgenbach om de nieuwe spiegelreflex Canon EOS 400D camera een beetje te testen door dezelfde beelden te maken met verschillende instellingen van het apparaat. Zo heb ik meer vergelijkend materiaal om te zien welke instellingen het beste zijn aan de hand van belichting, zoom instellingen etc.

Geplaatst in Digitale Camera, Winter 2006-2007.

2 reacties

  1. Deze week zal binnen enkele dagen weer zacht weer vertonen, maar vanaf begin volgende week zijn er indicaties op winterweer die toch al sterker zijn dan een week geleden. We zouden in noornoordwestelijke stroming geraken, wat dus een grote kans geeft op winterse neerslag, zeker in de ardennen. In de gaten houden dus…

  2. Nog even doorbijten want vanaf het weekend zal het eindelijk kouder worden met een hogedrukgebied dat zich ten westen van Engeland zal plaatsen en daarmee zal er polaire lucht worden aangevoerd. In het weekend dan winterse buien en daarna waarschijnlijk droger maar ook kouder (warmer gaat volgens mij niet meer). Maar eerst donderdag nog kans op een storm en temperaturen in vlaanderen van 14°

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.