Canon EOS 400D

Paul schreef gisterenavond volgende reaktie:

Hubert,
Ik ben ook aan vernieuwing van een camera toe, en ik denk hierbij ook aan een Canon 350 of 400 zoals de uwe.
Zou het mogelijk zijn om via deze rubriek af en toe iets te vertellen zowel positieve als negatieve punten van deze camera. Dank bij voorbaat.

Iets “negatiefs” kan ik alvast zeggen: veel GSM camera’s met lage resolutie foto’s hebben tegenwoordig een BlueTooth optie, waardoor je dus draadloos je foto’s naar je computer kunt oploaden. Is natuurlijk niet zo goed voor high resolution foto’s of RWA formaat die soms 10Mb groot zijn per foto, de bluetooth snelheid is daarvoor te laag.

De Canon heeft dus geen Bluetooth, maar USB, en het afdekplaatje voor de USB kabel is van rubber (waarschijnlijk beter om het stof tegen te houden). Maar bij het plaatsen van de USB kabel valt dat afdekplaatje altijd weer dicht, zodat het een beetje foemelen is om de stekker in de poort te steken… Voor de rest is dit apparaat vrij eenvoudig: als je er weinig van kent selekteer je een van de automatische standen voor portret, landschap, close-up, sport, of nachtportret of Flitser uit, en de camera doet de rest. Ook snelschieten is mogelijk: 3 foto’s per seconde, met een max van 14 stuks geloof ik, voordat ie “weer op adem moet komen”. Voor de professioneel die wat weet aan te vangen met Diafragma, sluitertijd, Iso etc zijn er 5 verschillende opties die je dan vooraf kunt instellen en daarna steeds weer gebruiken. Maar zover ben ik dus nog niet.

En Dany schreef al op 10 Oktober 2006:

Hallo Hubert,
ik zelf gebruik een Nikon D50 dit is wel een DSLR (spiegelreflex camera) en dat is een zeer goede instap camera om te leren werken met een DSLR je kan de body al kopen voor 469,00 en dan heb je nog Extra over voor een paar lenzen. ik heb het me niet beklaagt dat ik deze heb, en als je wilt kan je mijn foto’s bekijken op deze link http://users.skynet.be/adpg/ die met de nikon D50 gemaakt zijn en de kitlens 18-55 mm die ik het meest gebruik voor natuur foto’s, deze les verkoop ik nu omdat ik nu een Sigma 17-70mm gebruik dan heb ik wat meer groothoek en meer zoom ik wil maar zeggen dat je niet alleen nikor lenzen kan gebruiken (zeer duur) maar ook nog andere merken van lenzen zoals Sigma, Tamron, enz verder. ik koop mijn materiaal bij http://cameranu.nl, zeer betrouwbaar, maar naar het schijnt kan je die dingen in duitsland nog goedkoper kopen hoor!! oja ik ben lid van http://www.belgiumdigital.com de grootste belgische digitale foto forum dus ik weet waar ik over praat daar kan je ook steeds terecht met vragen, je word er snel geholpen, inloggen is gratis en vragen staat vrij.
zo in de hoop je hiermee al geholpen te hebben,heb je nog vragen doe maar gerust
Vriendelijke groeten,
Dany Vercauteren

Te donkere beelden?

Creatief met stelwiel naar rechts


Automatische belichting (donkerder)

Geplaatst in Digitale Camera, Winter 2006-2007.

5 reacties

 1. Hallo,
  Ikzelf heb de 350D en ik erger me dood aan al het stof dat steeds weer een ‘gaatje’ weet te vinden. Nu is het zo dat ik vaak de lenzen moet verwisselen. Verder weet ik ook nog niet hoe alles werkt en dat resulteert nog in veel te donkere beelden die ik dan in RAW neem om te bewerken.
  groeten,
  Karel

  Karel, heeft de 350D geen automatische sensorreiniging? Dit heeft de 400D wel. Ik vind ook dat de meeste beelden die ik maak vrij donker zijn, (een RAW versie heb ik nog niet uitgeprobeerd) en bewerk ze dan voor de website meestal met GraphicConverter. Ik heb ook het Aperture programma, maar dat kan ik nog niet inzetten, omdat de Systeem Versie van mijn Mac eerst een verder upgrade nodig heeft…

 2. Aan Hubert en ook aan Mijnheer Holvoet dank betreffende de uitleg over de canon 350 D en 400 D.
  Ook het idee van Mijnheer Dany Verkauteren ( reactie van 10 Oktober 2006) om in Nederland en Duitsland eens te gaan kijken om de prijzen te vergelijken lijkt mij wel interessant, alhoewel ik er de voorkeur aan geef een camera te kopen in mijn omgeving waar ik dan terrecht kan als er problemen zijn. Ik ga er toch nog eens over nadenken en ondertussen genieten van de mooie foto’s die ik op deze site mag bewonderen.

  Groetjes,
  Paul

 3. Hubert, ons Femke heeft een 300 D en een 350 D. Ik moest je zeggen dat je onderaan je schermpje een schuifbalk hebt waar cijfers staan van – tot +. Je zou ervoor moeten zorgen dat de positie ongeveer in het midden staat om de juiste belichting te bekomen. Je kan dat regelen door bovenaan het toestel ergens aan te draaien. Mss een kleine tip met grote gevolgen? Ook op volgende site kan je tips vinden : http://forum.belgiumdigital.com/index.php?
  Succes

  Mies, bedankt, inderdaad een goede tip, ook voor de anderen vragen: ik heb op dat forum even snel er doorheen gelezen en men gaat er inderdaad van uit dat een aantal camera’s in automatische mode te donker zijn ingesteld. Bij de automatische modus kan dit niet gewijzigd worden. Maar er zijn Creatief instellingen (behalve bij M voor Manueel) waar men dit kan instellen door combinatie van het stelwieltje: zie pagina 73 en vooral 74 van de NL handleiding)

 4. Beste,

  Ik kwam eerder toevallig op deze site terect, maar daar heb ik zeker nog geen spijt van. Ik speel namelijk al een tijdje met het idee om mij ook een Canon EOS 400D aan te schaffen, en de links / info die ik op deze blog vond zullen mij daar zeker bij helpen.

  Met vriendelijke groeten,

  Stefaan

 5. Beste mensen,

  Sinds enkele maanden heb ik mij ook een Canon EOS 400D aangeschaft.
  Het mijn eerste spiegelreflex camera.
  Ik heb er nog geen spijt van, het is een leuke hobby waar ik nog veel in moet leren.
  Voor de Canon cameras 350D en 400D heb je ook heel handige boeken, speciaal over deze types.
  Daar vind je al veel info in.
  Grtz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.