Donderdag, 18 Januari 2007

Update 09.00 uur: veel regen en nu al sterke rukwinden in Hoog België


zwiepende bomen in de tuin

Voor vandaag, Donderdag, geldt in het hele land een zware stormwaarschuwing.

Na de middag zal de wind steeds krachtiger worden met rukwinden die kunnen oplopen tot 110-120 km in het binnenland, en tot 130 km/uur op zee.

Het hoogtepunt van de storm zal tussen 15.00 uur en middernacht zijn. Deze storm duurt wat langer als de storm van verleden Donderdag, en zal ook nog wat krachtiger zijn als die van verleden week.

Vrijdag en Zaterdag moet er nog rekening gehouden met regen en veel wind, terwijl de voorspellingen voor komende Zondag zijn, dat dan de temperaturen gaan vallen en er dus vanaf volgende week rekening gehouden moet worden met winterse buien, ook in het binnenland.


holzwarche beek in Wirtzfeld

Dit is wat Karel “ziet”

Dag Hubert,
Ziet er steeds beter en beter uit voor volgende week.. Voorlopig niet echt veel sneeuw maar wel serieus kouder toch. Enkele dagen terug leek het een frisse driedaagse te worden maar nu is het al beter, afwachten!
Ik ben dit weekend in Schotland om er de Ben Nevis te beklimmen. Zal zeer guur zijn met verse sneeuw en orkaanwinden tijdens sneeuwbuien.
groeten,
Karel

en

Hubert,
Nog vergeten te zeggen dat het Donderdag zeer gevaarlijk wordt op de hoogten bij u daar. Alles goed vastleggen, goed boek lezen vanaf de namiddag en het weer laten voor wat het is. Het wordt met momenten echt beestig!
Rukwinden vallen zeer hoog uit vrees ik.
groeten,
Karel


holzwarche beek in Wirtzfeld

Geplaatst in Winter 2006-2007.

3 reacties

 1. Hallo Hubert
  De storm is hier ( in de Antwerpse Haven ) aangeland omstreeks 11:00 uur.
  Eerste schades melden zich al aan, gaande van weggerukte dakbekkingen tot wegschuivende (meestal ledige) containers. Nou als die op het dak van je auto vallen is er wel geen plaats meer voor hamsterende marters.
  Verschillende container terminals (havenbedrijven die zich bijna uitsluitend bezig houden met het behandelen van containers) sluiten wegens te hoog ongevals risico. Mag niet vergeten dat de kraanmannen van de containerkranen op ongeveer 30 meter van de begane grond hun werk uitvoeren.
  Door het vlakke voorland beukt de wind genadeloos in op alles wat hier los staat.
  Groeten Jos

 2. Bij ons nu op dit ogenblik enkele zware windstoten per minuut, de wind beukt duidelijk harder dan vorige week. En ook in vergelijking met de oudejaarsstorm blijkt dit toch de hardste tot nu toe te zijn. Het is wel een schouwspel, daarnet even de fiets genomen en een tochtje gemaakt, zeker in de velden heeft de wind vrij spel en kan je gewoon zonder trappen je tocht vervolledigen, tenminste in een bepaalde richting.
  Bij ons zijn er al wat bomen uitgerukt bij de buren, bij ons blijft het bij takken.
  Vanmiddag moest ik ook aan de Dampoort in Gent zijn. Daar zijn de straten in een heel oorlogstafereel omgeschapen aangezien het daar juist ophaling van papier en karton is, en alles in het rond slingert, samen met stukken van dakgoten die losgerukt worden van de bouwvallige huisjes.
  In de bus naar huis is de chauffeur even moeten stoppen omdat de bus wel heel erg begon te wiebelen.
  De wind trekt hier net heel hard aan, steentjes vliegen tegen de ruiten: er is een regenvlaag op komst, ik ga genieten van het spektakel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.