Mijn auto wordt opgegeten…

Wat je hierboven ziet is de binnenkant van de motorkap van mijn auto. Een wezel, fretje of marder heeft hier schijnbaar de afgelopen weken een lekker plaatsje tegen de wind en regen gevonden.

En zich gelijktijdig te goed gedaan aan de mat van de geluidsisolatie onder de motorkap… die hangt er nu in flarden bij.

Erger, hij heeft ook stukken van het rubberslangetje opgegeten van de ruitenwas installatie. Dat heb ik dus gisteren alvast laten depanneren in de garage, en morgenmiddag kan ik een anti-marder geluidsinstallatie onder de motorkap laten inbouwen, plus natuurlijk een nieuwe geluidsisolatie mat onder de motorkap (die moest namelijk eerst besteld worden)

Ik heb alvast mijn verzekeraar gevraagd of dat onder “wildschade” valt, en ben benieuwd wat die mij gaat vertellen.

Ik hou jullie op de hoogte.

Update door de KBC Verzekering:

De schade kan door de allrisks verzekering gedekt worden, maar niet via de wildschade garantie. Via de allrisks betekent dat dus dat er alleen tussengekomen kan worden indien de schade groter is dan de franchise (het eigen risiko), die voor mijn auto overeenkomt met ca. 1.200 EURO (± 2.5%).
Waarvan nota!

Geplaatst in Winter 2006-2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.