Storm treft Hoog België

Karels’ voorspellingen (hier beneden) zijn uitgekomen, de storm treft vooral het Zuidoosten van België, en de Oostkantons krijgen dus een portie daarvan. In Spa werden rond 18,00 uur snelheden tot 125 km/uur gemeten. De Autoweg E40 is gesloten, omdat het dak van het bekende wegrestaurant over de autosnelweg bij Barchon dreigt weg te vliegen.

De weg van Eupen naar Belle-Croix en tussen Baraque Michel-Malmedy zijn gesloten vanwege bomen op de weg, en ook de resp. wegen tussen Rocherath en Wahlerscheid, Elsenborn en Küchelscheid, Nidrum en Weywertz, Born en Recht, Weiswampach en Sint Vith en diverse andere kleinere wegen.

De brandweren zijn in de weer om zoveel mogelijk de wegen vrij te maken. Een stal in Wirtzfeld heeft een gedeelte van zijn dak verloren, en her en der zijn bomen omgevallen.

Ik ben net terug van een meeting in Sankt Vith, en overal in de dorpen zie je blauw licht van de brandweer korpsen die in de weer zijn. Het zal nog enkele uren voordat de storm in het Oosten van het land zal afflauwen.

Geplaatst in Winter 2006-2007.

Eén reactie

  1. Ha Hubert,

    In het Eindhovense waren we vanmiddag aan het vergaderen tot dat de afgerukte takken tegen de ruiten werden geblazen. We zitten in een oud schoolgebouw met enkel glas dus het risico was te groot geworden om gewoon door te gaan. Na een uurtje ging de storm wat liggen en bij een controle van het gebouw bleek niet alleen de regenpijp het begeven te hebben maar ook zijn er 2 vierkante meter dakpannen van het dak van de serverruimte gewaaid. We zijn deze avond met een aannemer bezig geweest de zaak te herstellen, wat uiteindelijk nog gelukt is. Gelukkig waren er toch nog gekken welke wel het dak op durfden. Het risico op water in de serverruimte was te groot om te wachten tot morgen ook al had onze redundantie, op een andere lokatie, de diensten overgenomen. Daar komt bij dat ik dit weekend in Royempré zit om rustig van de natuur te genieten zonder zorgen over de zaak natuurlijk. We hadden in oktober dit weekend uitgekozen met de verwachting dat er wel sneeuw zou zijn net als vorig jaar in Wirtzfeld, helaas dus….. Waarschijnlijk als we maandag weer naar huis rijden 😉

    Hopelijk werkt de brandweer bij jullie vannacht door zodat we morgen weinig oponthoud hebben.

    Groeten,
    Dave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.