Vrijdag, 19 Januari 2007

Karels’ voorspellingen (gisteren) zijn uitgekomen, de storm van gisteren trof vooral het Zuidoosten van België, en de Oostkantons kregen dus een portie daarvan. In Spa werden rond 18,00 uur gisterenavond snelheden tot 125 km/uur gemeten. De Autoweg E40 was urenlang afgesloten, omdat het dak van het bekende wegrestaurant over de autosnelweg bij Barchon dreigde weg te vliegen.

En deze ochtend nog altijd vrij sterke rukwinden

Update: nog veel wegen in de Oostkantons voorlopig afgesloten vanwege omgevallen bomen.

De wegen van Eupen naar Monschau, van Eupen naar Belle-Croix en tussen Baraque Michel-Malmedy zijn ondertussen weer open terwijl de resp. wegen tussen Wirtzfeld en Bütgenbach, Nidrum en Bütgenbach, Nidrum en Weywertz, Ligneuville en Montenau, en diverse andere kleinere wegen nog tijdelijk dicht zijn.

De brandweren waren gisteren tot diep in de nacht en ook nog deze ochtend in de weer om zoveel mogelijk wegen vrij te maken. Een stal in Wirtzfeld heeft een gedeelte van zijn dak verloren, en her en der zijn bomen omgevallen.
Wat ook opviel is, dat er vrij veel water gevallen is: ik las over metingen van 30 liter en meer gisteren overdag.

Later vandaag enkele foto’s vanuit Wirtzfeld en omstreken.

Ik moet eerst eens naar buiten gaan en kijken of er eventuele schade bij ons valt waar te nemen. Vanmiddag moet ik dan bij de tandarts voor verdere reparatie van die andere schade, en daarna nog bij de volvo dealer voorbij voor de anti marder installatie.

Voor vandaag verwachten we wel nog wat wind, maar stukken minder. Ook zullen er vandaag en dit weekend nog regelmatig buien vallen, terwijl vanaf zondag de temperaturen omlaag gaan, waardoor de neerslag vanaf dan in de vorm van winterse buien zal vallen.

Geplaatst in Winter 2006-2007.

3 reacties

 1. Hopelijk valt je schade mee.
  Bij ons rond Aalst valt het wel mee. Heel veel bomen omgewaaid, pannen en dergelijke vlogen rond. Veel verkeersborden die uit de grond gerukt zijn en de E40 gehinderd door bomen op de weg.
  Wat mij opviel is dat het niet veel geregend heeft bij ons !!
  Hoor wel net dat rond Lebbeke enkele straten afgesloten zijn door de regenval!

  Hopelijk volgt de winter volgende week en vriest het eens goed en volgt de sneeuw!

 2. Bij ons in het Meetjesland ongeveer hetzelde als daar in Aalst, veel van de ‘gewone’ schade, mijn buur is een paar bomen verloren, een andere buur is een paar dakpannen verloren die op straat zijn terechtgekomen, godzijdank reed er net geen auto onder dan. Bij ons veel kleine takjes en middelgrote takken. Wat mij ook is opgevallen is dat er enkele merels zijn te pletter gevlogen door de zware windstoten tegen ons tuinhuis. In een straal van 5 meter daarrond liggen zeker 3 exemplaren.

  Regenen heeft het inderdaad niet zoveel gedaan, maar eergisteren wel, dan hebben we een ongelofelijk zware stortregen gehad die in een halve minuut 2 centimeter water op ons terras tevoorschijn toverde.

  Op dit moment is het stralend weerk, bijna geen wolkje aan de lucht. Mij wacht nu de cursus communicatiewetenschap, want maandag zal ik op mijn kennis getest worden…

  Laat de winter nu maar komen, het lijkt alsof het in Vlaanderen niet zoveel zal voorstellen, maar laat ons hopen dat de westcirculatie zich enkele weken koest houdt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.