Zaterdag, 20 Januari 2007


Ook vandaag kan er af en toe nog een bui(tje) vallen, en de temperaturen blijven nog relatief hoog. Wel is de wind iets afgezwakt, maar met tussenpozen toch nog vrij krachtig.

Gisterenmiddag heb ik voor mijn tweede bezoekje bij de tandarts afgelegd, die er dit keer geducht op los geboord heeft (78€). Hiermee moeten de meeste problemen voorlopig verholpen zijn. Vervolg op 6 maart 2007. (eerder heeft hij geen termijnen vrij, hij heeft het erg druk, want steed meer tandartsen in onze streek stoppen met hun praktijk).

Daarna nog even bij mijn dealer voorbijgeweest om de antimarter installatie te installeren en een nieuwe isolatiemat onder de motorkap. Hopelijk blijft het beestje nu weg onder mijn auto. Die antimarter installatie wordt aangesloten op de accu en produceert een hoge toon, ca 100 db, (maar onhoorbaar voor de mens) die door de marter als onaangenaam wordt beschouwd en hem daarmee op afstand moet houden. Misschien ook iets voor de mollen?

Mijn garagist vertelde dat hij gisterenochtend ook nog een LandRover had gerepareerd waarvan de koplampen niet meer werkten: alle kabels waren weggevreten door zo’n marter. Dus ik ben niet de enige met dergelijke problemen.

Tegenover deze Volvo dealer in Weismes ligt het dal dat uitziet op de steengroeve van de firma Bodarwe waar nog natuursteen wordt uitgebroken, soms met explosieven. Ze hebben overigens een kort filmpje daarover op hun website staan, leuk om eens te bekijken.


Steengroeve bij Weismes

Vandaag moet ik nog maar eens mijn ladder tevoorschijn halen en in de boom klimmen waarin de straat webcam hangt, want de emmer die zoveel mogelijk de regen van de lens moet weghouden, is door de stormwind verschoven, en op het ogenblik is dus het beeld van die camera verstoord.


Terwijl precies dit weekend die camera waarschijnlijk interessante beelden kan gaan leveren van de situatie op het wegdek van de straat voor ons huis. Want de voorspellingen zijn dat we misschien Maandag SNEEUW mogen verwachten. Ik ben benieuwd.

We houden jullie uiteraard op de hoogte.

Prettig weekend!

Hubert

Geplaatst in Vals gebit?, Winter 2006-2007.

3 reacties

 1. Jaja, het zal een beetje tijd worden dat het sneeuwt. Begin de winter serieus te missen.

  Jij ben ook vroeg uit de veren hé Hubert. Naar de tennis aan het kijken?
  Ik ben net thuis van het werk (nachtshift). En ga nog even kijken.

  Groetjes Steve

 2. Sneeuw? Joepie…

  Vorig jaar zijn we naar een sleepiste geweest vlakbij Nidrum (Elsenborn) of er vlakbij en dit jaar staat alles al klaar om te vertrekken…
  Nu is alleen ons probleem dat we niet meer weten hoe we er ook al weer zijn gekomen… Kan iemand hulp bieden aan deze sneeuwtoerist…

  Laat die sneeuw maar vallen!

  Groeten! Erwin

  Via verviers of Eupen naar Baraque Michel, aan Mont Rigi linksaf richting Sourbrodt, dan links afslaan richting Elsenborn, dan kom je automatisch aan een schild voorbij waar het rechts richting Nidrum /Weywertz gaat.
  Of als je via Malmedy de autoweg verlaat, rijd je richting Waimes, dan richting Bütgenbach en volg je de richtingsborden naar Weywertz. Vandaar staat ook Nidrum weer aangegeven.

 3. Erwin, eerst komt de afslag naar Weywertz en iets verder die naar Nidrum (als je van Sourbrodt komt). En als je het heel goed wilt doen, laat dan ook die afslag Nidrum nog rechts liggen en rij door richting Elsenborn. Net na de kasernes (linkerhand) komt dan nog een afslag Nidrum en daar kom je dan direkt langs het “skigebied”. Als je van Malmedy komt, zou ik doorrijden tot in Butgenbach en van daaruit richting Elsenborn. Dan kom je langs de afslag Nidrum (langs het containerpark). Is makkelijker dan over de kleine wegen door Weywertz dorp.
  Brigitte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.