Stormschade in de Oostkantons

Marlies Leynen schreef het volgende bericht over de stormschade van afgelopen week Donderdag:

Dag Hubert,
Wij waren dit weekend in Atzerath en ik heb een aantal foto’s gemaakt van de stormschade en de Our die buiten zijn oevers is getreden. Misschien kan je er wat van op je website zetten. Je ziet maar want jij zelf hebt ook al een verslag gemaakt.

De Our die op vele plaatsen buiten haar oevers trad:
In Rödgen heb ik een foto getrokken: Ron staat rechts bij de weg en links van de Our is ook een weg. De boeren gebruiken die om bij lage waterstand door de Our te rijden naar hun weilanden, maar ze staan voor een stuk onder water.
In de vallei bij Steffenshausen kunnen de kinderen fijn gaan schaatsen moest het nu serieus beginnen vriezen. Het hele dal staat onder water.
In Stoubach aan Hotel ‘Die Alte Mühle’ stond de parking onder water en in Ouren hebben de campingbewoners heel veel geluk gehad. Het water kwam net tot aan de eerste rij caravans.

Wij slapen steeds met het venster open en vrijdagnacht om kwart voor vijf werden we wakker van een hels gekrijs … We konden in de donkerte natuurlijk niks zien maar ’t was bij ons aan de Our en we denken dat er een wild zwijntje in terecht gekomen is. ’t Waren echt wel hulpkreten …

Van afrit 16, de laatste trouwens op de A42, heb ik enkele foto’s gemaakt van de afgebroken bomen. Op sommige plaatsen had de wind flink tekeer gegaan en de bosbouw zou voor verschillende duizenden euro’s schade geleden hebben.
Groeten

Marlies Leynen


Steffenshausen1


Steffenshausen2


Parking bij de Alte Mühle


De Our in Stoubach


Ouren


De Our, Links en rechts van de weg in Rödgen


Gekliefde bomen


De Camping bij Ouren


De Camping bij Ouren2


Het Bos bij afrit 16


Afrit 16

Geplaatst in Reisverslagen Lezers, Winter 2006-2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.