Dinsdag, 23 Januari 2007

Het wordt ondertussen al heel wat kouder (deze ochtend was het -7° C), maar de neerslag in Hoog België is te verwaarlozen. Er is ook bijna geen bewolking vanochtend. Vandaag zal er dus waarschijnlijk geen neerslag vallen.


bitter koud deze ochtend in Wirtzfeld

Als je regelmatig naar onze Wirtzfeld Valley Webcam beelden kijkt, zal het je opgevallen zijn dat sinds enkele dagen het kerkje in Wirtzfeld veel duidelijker te zien is op het webcam beeld: er zijn een aantal bomen aan de overkant van de kerk omgekapt, niet vanwege de storm, maar vanwege een bouwplaats die daar voorbereid wordt. Het kan dus best zijn dat daar binnenkort een nieuw huis staat… misschien is dan het kerkje niet meer te zien. Afwachten maar.


De kerk in Wirtzfeld

Geplaatst in Winter 2006-2007.

3 reacties

 1. Hier in het Meetjesland, niet echt in het uiterste westen, maar ook niet in het centrum van het land is het spannend afwachten of de westelijke sneeuwbuien er vannacht of morgen zullen komen, of ze al dan niet ook tot hier doordringen en of de neerslag al dan niet in sneeuw zal vallen die al dan niet zou blijven liggen.

  Je ziet, het is gewoon een muntje op z’n kant. Deze namiddag zijn er een hoop regenbuien vlak langs ons kustgebied gepasseerd, 50 km verschild en heel westvlaanderen had ermee te maken gehad.

  Wie weet valt er in de Oostkantons wel een of ander verloren buitje.

  Dit zegt Karel:
  Dag Hubert, Zonde dat er geen sneeuw gevallen is want dan had er de ganse week wintersport mogelijk geweest in Wirtzfeld. De verwachtingen luiden ‘koud en droog’ de komende dagen…. Vannacht en morgen lokaal 5 tot 10 cm in het uiterste westen van het land. Zaterdag dan ook wat sneeuw voor het oosten. Daarna een verzachting maar of die echt doorzet dat is nog afwachten….
  groeten,
  Karel

 2. Tja, hier in Waregem wachten we ook vol spanning af. Vooral ons klein gasten!!!
  Morgen bij het opstaan weten we meer.

  “White or not white, that’s the question”

 3. tja,
  Hier in Zelzate was ik een beetje ontgoocheld dat er geen vlokjes zijn neergedwarreld.
  De Temp. is ondertussen (18u) gezakt naar 0,8°C.
  Afgelopen nacht heb ik een minimum temperatuur van -1,1°C gemeten in thermometerhut.
  Afwachten dus wat er vanacht gebeurd…..

  Spannend.

  groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.