Woensdag, 24 Januari 2007

Gisteren is het de hele dag droog gebleven in Wirtzfeld, maar wel bitter koud. Gelukkig zijn de temperaturen deze nacht niet meer zo diep gegaan.

Voor vandaag zijn de vooruitzichten dat er alleen in het Westen neerslag valt, en dat dàt wel eens sneeuw zou kunnen worden, maar niet bij ons in de streek.

UPDATE: Aan de belgische Kust liggen schijnbaar een tiental cm sneeuw!!

Dat betekent dus voorlopig geen sneeuw in de Oostkantons. Ziet er naar uit dat we dit keer naar de Kust moeten rijden om sneeuw te kunnen zien…
Maar alle, ook twee jaar geleden is de winter pas eind Januari goed begonnen, dus wat niet is, kan nog komen…

We blijven hopen…

De vooruitzichten van Karel Holvoet:

Dag Hubert,
Zonde dat er geen sneeuw gevallen is want dan had er de ganse week wintersport mogelijk geweest in Wirtzfeld.

De verwachtingen luiden ‘koud en droog’ de komende dagen….

Vannacht en morgen lokaal 5 tot 10 cm in het uiterste westen van het land. Zaterdag dan ook wat sneeuw voor het oosten. Daarna een verzachting maar of die echt doorzet dat is nog afwachten….

groeten,
Karel

Mike was gisteren naar de “Boot” tentoonstelling in Düsseldorf… amper is hij hier of het trekt hem alweer naar het water…

Alle gekheid op een stokje, hij moet natuurlijk van de gelegenheid gebruik maken voor zijn nieuwste duik-aanschaffingen en op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Bovendien treft hij op dergelijke evenementen collega duikers, dus zulke dagen zijn goed besteed.

Brigite en ik kijken op het ogenblik ’s avonds een DVD serie met als titel “Band of Brothers” die handelt over de Amerikaanse invasie in Europa tijdens de tweede wereldoorlog: van de opleiding in Amerika en Engeland, via de landing in Normandie, de bevrijding van Nederland, het Ardennenoffensief en de verovering van Berlijn. Een 10 uur durend epos, waarvan we dus om de paar avonden een gedeelte bekijken.

En dan is er natuurlijk ook het tennis: Kim Clijsters is in Australië alweer een ronde verder (tegen Hingis werd het al wat moeilijker), Justine gaat scheiden en komt pas in Parijs terug in aktie. (Met tennissen bedoel ik natuurlijk)

Geplaatst in Winter 2006-2007.

9 reacties

 1. Hallo,

  Regio Boezinge/Kemmel had vanochtend 2-5 cm sneeuw, lokaal nog meer. Het is verspreid over West-Vlaanderen, de ene regio niks en de andere redelijk veel naar West-Vlaamse normen…

  groeten,
  Karel

 2. Hier in gistel (aan de kust) is het nu pas gestopt met sneeuwen, er ligt nu een 20 a 30tal cm sneeuw! Ik ben vanmorgen niet in school geraakt omdat de wegen bedekt lagen met sneeuw! Nu begint de zon door te breken en de sneeuw te smelten… Sneeuwpret gegarandeerd hier vandaag!

 3. Hubert,

  geniet van de serie Band of Brothers!
  Met WOII bezig zijnde is dit zowat het mooiste werk dat ik ooit heb gezien.
  Vooral het gedeelte dat handelt over de Ardennen zou je als ‘local’ de kriebels moeten geven. Wees maar gerust dat je de serie ooit nog een tweede maal bekijkt, te meer omdat er natuurlijk erg veel personages de revue passeren en bij het herkijken zie je zoveel meer…

  Veel kijkgenot,

  Rob

 4. Meen je dat er 20-30cm ligt in Gistel???
  waw, was het hier maar. Ik zit in Merelbeke op werk en de zon scheen tot daar juist. Nu wat mistig en bewolkter…
  Hopelijk sneeuwt het komende vrijdag nog bij ons.
  Jammer dat het aan de kust blijft. Ook in de hoge venen is sneeuw welkom om nog een klein skiseizoen te krijgen.
  Maar blijkbaar krijgen jullie vanaf vrijdag sneeuw in de hoge venen???

 5. 30cm is misschien iets overdreven maar er lag hier toch zeker 20cm vanmiddag! Maar het is zeker niet overal zo want 20km verderop is het veel later maar beginnen sneeuwen en lag er natuurlijk minder sneeuw… Rond 13h was de zon volop aan het schijnen en steeg de temperatuur tot 6°C, je zag de sneeuw vliegensvlug wegsmelten. Nu ligt er net nog genoeg om het een ‘wit tapijt’ te noemen… Klein vraagje: Zou er in het weekend genoeg sneeuw vallen om de langlauf pistes te openen op de ardense hoogtes???
  groetjes,
  mathias

  langlaufen in de Oostkantons dit weekend: ik vrees van niet….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.