Dassen in Oost België ?

Gerda Vreeken schreef:

Goedendag. Geniet elke keer weer van de leuke verhalen en nieuwtjes uit de regio. Vooral als je in Amsterdam woont en benieuwd bent wat het weer in de Ardennen is. Ik ben het afgelopen jaar een paar keer geconfronteerd met een ofwel een natuurlijke dood gestorven of overreden das. Klopt het dat zich in de buurt van Limerle een dassenpopulatie-/burcht bevindt? Ben eigenlijk wel heel benieuwd hoe zo een prachtig dier leeft in deze omgeving….

Ik heb geprobeerd dat terug te zoeken, ik dacht dat er eens iets bij ons op de website werd geschreven maar ik kan het niet meer vinden…?
Kijk in ieder geval eens bij http://nl.wikipedia.org/wiki/Dassen

Geplaatst in Winter 2006-2007.

2 reacties

  1. Hallo Gerda,

    Die dassen dat kan heel goed kloppen. Wij hebben een verhuurhuis in de provincie Luxemburg juist tegen de grens van Namen en daar zitten ze ook. Heb de afgelopen 3 jaar 2 overreden dassen gezien en 1 levende in het veld (in de koplampen van mijn auto). De beestjes zijn heel erg schuw, zijn alleen ‘s-nachts actief en dan moet je heel veel geluk hebben om ze te zien (bij verrassing).
    Groetjes,
    Koos Lock
    Maison Haut-Fays

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.