Donderdag, 25 Januari 2007


Straffe wind, stofsneeuw en koud: de verwarming draait op volle toeren

De omgekeerde wereld: in het Westen van Belgie ligt er sneeuw, in de Ardennen geen spoor ervan te zien.

Bij ons ook vandaag nog altijd geen sneeuw. Wel blijft het ook overdag opnieuw koud met temperaturen onder nul graden.

Door de lage temperaturen koelt de grond bij ons erg uit, waardoor de neerslag die voor morgen, Vrijdag, verwacht wordt, gemakkelijk zal kunnen aanvriezen.

Als die neerslag in de vorm van sneeuw zou vallen, dan is de koude ondergrond natuurlijk ideaal om die sneeuw ook te kunnen laten liggen.

Voor het verkeer betekent dat echter morgen verkeers ellende. Aanvriezende regen, ijzel, of sneeuw op de straten.
Zorg dat je winterbanden hebt!!

Zul je altijd zien: precies morgen moet ik ’s ochtends naar een meeting in Grimbergen, en ’s avonds bijtijds terug zijn voor een grote persconferentie in Sankt Vith waar een gemeenschappelijk projekt van diverse Oostbelgische ondernemers (waaronder Jochen en ikzelf) wordt voorgesteld om “Doing Business in Oost België” te promoten.

Daarover vertel ik dan morgen iets meer.


En in Australië heeft Kim Clijsters tegen Sjarapova verloren…!

Gisterenmiddag was ik op bezoek bij de Urbanisatie dienst van de Gemeente Büllingen: ik had een aantal vragen:

1. de geplande bos aanplanting. Doordat ik 6 meter van de andere agrarische percelen moet wegblijven als ik bomen ga planten in de wei achter het huis, zou het geplande bos wel erg smal worden. MAAR: ik mag wel een haag uit beuken langs het perceel plaatsen. Die haag hoeft maar 50 cm van de perceelgrens verwijderd te zijn. Betekent dus dat ik 11 meter meer breedte (2*5.5m) ter beschikking heb indien ik daar een beukenbos zou planten. Alleen moeten de beukentakken langszij de grens dus als haag gebogen worden.

2. containers: containers van 6m*2.5 meter vallen niet onder de bouwvergunning, omdat recentelijk de 12m2 oppervlakte vrijstelling is verhoogd naar 15m2, maar alleen als ze achter het huis worden opgesteld. Voor containers van 12*2,5 meter of containers die aan de voorkant van het huis geplaatst worden moet dus wel een vergunning aangevraagd worden.

3. een carport of autopergola bij ons voor de garagedeur mag wel, maar moet door een architekt ontworpen worden omdat het een aanbouw aan het huis betreft.

4. een nieuw te bouwen opslaghal of garage met opslag mag ik direkt naast het grondgebied van ons huis plaatsen zonder rekening te hoeven houden met afstandsbeperkingen, omdat het naburige perceel ook van ons is. In zo’n geval gelden deze beperkingen dus niet.

Dus kan ik nu rustig beginnen te rekenen en te cijferen wat ik zal doen om de opslag problemen in onze kantoren en zolder/kelder/garage op te lossen.


Geplaatst in Winter 2006-2007.

3 reacties

 1. Idem hier. In Aalst gisteren een beetje sneeuw, zo wat poeder en bleef liggen. Maar vanmorgen alles uitgedroogd op de straten van de kou. Dus morgen zou het best wel glad kunnen worden.

 2. En natuurlijk vertrekken wij morgennacht richting Valloire in de franse alpen. En zoals gewoonlijk zal het wel “weer gezellig rijden” zijn richting Luxemburg. Eenmaal over de franse grens zijn de wegen altijd een stuk beter met slecht weer. achja we zullen wel zien.
  Groeten en ik hoop dat er voor jullie ook wat sneeuw in zit.

 3. Rond 17 uur gisterenavond was er hier in de kempen veel mist, om 22 uur als ik naar huis reed van mijn werk viel er fijne sneeuw. Het vroor, dus die bleef liggen. De mist was ondertussen zo goed als verdwenen.
  Maar deze morgen om 8 uur was het 0 graden en mijn auto helemaal niet aangevroren … dus zal het deze nacht niet erg gevroren hebben.
  Nu is het droog en 0,6° en er staat inderdaad een beetje wind.
  groeten, Marlies.

  Bij ons was de diepste temperatuur deze nacht -6.3° C

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.