Vrijdag, 26 Januari 2007

Waarschuwing: vandaag mogelijk gladheid op de wegen door aanvriezende regen en/of ijzel.

Gisteren heeft het bij ons de hele dag ge”stof”sneeuwd… heel kleine sneeuwvlokjes die konstant in de lucht dwarrelen, maar effektief geen sneeuwtapijt op de bevroren bodem gaven, omdat de wind ze gewoon weer opnieuw omhoog liet dwarrelen. Vandaag zou het een beetje minder winderig worden, en in de loop van vandaag dus enkele buien, eerst in Vlaanderen als natte sneeuw, daarna als regen of ijzel.

Dit zijn de vooruitzichten voor komend weekend in Wirtzfeld:

Dag Hubert,
Vrijdagmiddag en avond lichte sneeuwval te Wirtzfeld. Moeilijk te zeggen hoeveel, vermoedelijk rond de 5 cm. Daarna niks bijzonder op komst, integendeel.. na het weekend dooi en droog met opklaringen. In Centraal-Europa daarentegen zijn ze eergisteren aan een sneeuwfeest begonnen en dat vermoedelijk voor minstens 2 weken…
groeten, Karel

Gisteren ben ik ook nog met Brigitte naar het Ziekenhuis in Sankt Vith moeten rijden, want haar Achillespees is nog altijd niet hersteld van een ongeluk dat ze nu bijna twee jaar geleden heeft gehad toen haar voet onder een zwaar metalen hek op het werk geklemd geraakt was. Sindsdien is het steeds weer opnieuw hommeles en nadat enkele artsen zich daar eerst te weinig om bekommerd hebben, is er nu dus een specialist mee bezig die het weer allemaal in orde probeert te krijgen.

Vandaag is de Congressen Dag…

Ik vertrek vanochtend voor een trip naar Grimbergen, waar er de hele dag in het congrescentrum van de Salons de Romrée een vergadering is van de nieuwe commissie van Agenten voor DNS.BE domainnamen. Deze commissie gaat fungeren als spraakforum tussen de handelaars in domainnamen en de officiele instantie die de domainnaam registers beheert. En als “oude rot” in het vak hebben ze mij daarvoor ook gevraagd om in die commissie te zetelen.

Ik zal er echter niet de gehele dag aanwezig kunnen zijn, want tegen 15.00 uur moet ik dan alweer terug over de (hopelijke niet zo) gladde autosnelwegen naar de Oostkantons, namelijk naaar het congrescentrum van het Green House in Sankt-Vith rijden:

Rond 18.00 uur verwachten we aldaar een aantal persoonlijkheden uit politiek, bedrijfsleven en cultuur alsmede een aantal mensen van de pers, die de officiële start van het projekt Go-East komen bijwonen.
En omdat Karl-Heinz Lamberts, de Minister-President van de Duitstalige Gemeenschap, net rond die tijd een afspraak in Brussel heeft, zal hij ons projekt via een Video Boodschap welkom heten.

Op het ogenblik is onze website nog niet online, maar in de loop van vanavond geef ik ook hier op de Wirtzfeld Website het startsein en worden alle vier talen van go-east.be vrijgeschakeld. Vanaf dan kunnen jullie je eigen idee vormen over dit nieuwe projekt dat Jochen en ik samen met enkele andere ondernemingen en de plaatselijke Kamer van Koophandel en Industrie in de laatste anderhalf jaar hebben uitgewerkt en voorbereid.

Veel plezier daarmee vanaf 18.00 uur!

Geplaatst in Winter 2006-2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.