Boek: de Mantel, van Lloyd C. Douglas

Het Nederlandse boek, De Mantel, dat ik nu net heb uitgelezen kwam weer uit de bibliotheek (mediatheek heet dat tegenwoordig) Büllingen, en het is een echte klassieker, geschreven in 1947 door Lloyd C. Douglas.

De Mantel handelt over het begin van onze jaartelling, toen de Romeinse keizers oppermachtig waren. In deze roman worden de lotgevallen beschreven van de Romeinse officier die Jezus kruisigde en sindsdien geen rust meer kon vinden totdat hij de mantel van de gekruisigde aanraakte. Een indringende sfeerbeschrijving van een keizerrijk in verval, met de ontluikende groeikracht van het jonge christendom.

Een boek, dat je nog eens intens laat nadenken over het Nieuwe Testament. Ik heb er echt van genoten, en als ik eerlijk moet zijn, is het eigenlijk een stuk geloofwaardiger dan het NT.

Nederlandse Boekenclub – De Mantel, van Lloyd C.Douglas, 524 blz

Geplaatst in Mijn boeken, Winter 2006-2007.

6 reacties

 1. Wat ik zelf een spannend boek vindt om te lezen: De Da Vinci Code of
  Het Juveniles Dillema, beide van Dan Brown.

  De Da Vinci Code heb ik ook gelezen, en zoals hij het beschrijft is het best geloofwaardig…

 2. ‘De Mantel’ werd in de tweede helft van de jaren ’50 ook verfilmd. Het was een grote productie in kleur en op het formaat ‘cinemascope’. Voor die tijd wel iets speciaals. Als jonge snaak mocht ik daar met mijn ouders gaan naar kijken. Ik herinner mij dat het een vervolg was op de film Quo Vadis, ook een superproductie voor toen. Ook die film zag ik. Mooie tijden maar helaas voorbij.
  Groeten
  Rudy

 3. Ik ben op zoek naar het Boek “De Mantel” van Lloyd C. Douglas.
  Tevens zoek ik de boeken van Prof. J.H. Ingraham,
  voornamelijk “De Troon van het huis van David” en “De Vuurkolom”
  H.Popping

  Hallo, ik ben geen boekenleverancier… dit boek heb ik in de bibliotheek geleend… maar als ik in Google zoek op “De Mantel” van Lloyd C. Douglas vnd ik diverse plaatsen waar het boek geleverd kan worden, oa bij “http://www.antiqbook.nl/boox/wij/22399.shtml”

 4. Dag H.Popping,

  Ik ben in het bezit van De Mantel van LLoyd C. Douglas, uitgeverij Bosch & Keuning N.V.
  Misschien hebt U nog interesse?

  JOJADA

 5. ik ben eigenlijk op zoek naar de verfilming van het boek samen met het vervolg hierop (die schijnt er tenminste te zijn).. Misschien weet iemand waar ik moet zoeken? Vriendelijk bedankt.

 6. Mijn Vader van 97 jaar is op zoek naar het tweede boek de mantel geschreven door c . Douglas. Volgens mij zijn door hem meerdere boeken geschreven waaronder de Visser. Hij blijft vasthoudend en zegt dat een tweede vervolgboek is gebasseerd op de mantel. Ik ben zijn kind die dit vraagt (66 jaar) waar ook de opdracht ligt dit boek te vinden. Wie kan mij helpen .Alvast bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.