Vrijdag, 2 Februari 2007

Het weer? net zoals gisteren, eergisteren etc… dus: grijs, een beetje motregen, en nog altijd te mild voor het jaar.
Nu ca +6° C, verleden jaar op dezelfde dag was het -11° C… dat is 17 graad warmer!


Dit weekend zou de temperatuur iets verder omlaag gaan, en ’s nachts bestaat er kans op lichte nachtvorst, met dus mogelijk kans op plaatselijk aanvriezende mist. Toch is de winter weer ver af.

Op kantoor ben ik goed vooruit gekomen met mijn administratie die altijd rond het begin van de maand wat intensiever is, omdat er dan ook maandelijkse rekeningen buiten moeten gaan. Ook weer een boek uitgelezen, zie een apart bericht daarover.

En ja, ook wij hebben gisterenavond even alle lichten in ons huis uitgedaan in verband met die aktie tegen de globale opwarming van de aarde. Maar bij ons in Wirtzfeld bleven wel de lampen van de straatverlichting branden, dus echt donker werd het niet, en ook bij diverse buren zagen we dat men niet heeft meegedaan. Toch benieuwd hoe dat in jullie gemeente was…

Ondertussen begint hier de Carnaval goed de kop op te steken, op de Duitse TV zijn er nu bijna elke avond wel zenders die en of andere Carnavalsavond brengen… over twee weken barst dan ook jet straatcarnaval in de Oostkantons weer goed los…

iedereen alvast een prettig weekend gewenst, en volgende week misschien wat sneeuw?

Geplaatst in Winter 2006-2007.

3 reacties

 1. Nog pakweg een anderhalve maand kans op echt winterweer. En voor de hoge venen nog wel een maand of twee denk ik. Het kan nog altijd.

  Hier vannamiddag laatste examen gaan afleggen straks. Het was een hel die 40 dagen blok. Ik vraag me toch af of 1 grote examenperiode in mei-juni zoals vroeger niet beter is aan het unief dan zo twee evenredige periodes.

  Al vast veel success, en geniet daarna van je vakantie!

 2. wij hebben gisteren ook ons lichten gedoofd, toen ging ik buiten kijken hoe het was in de buurt en natuurlijk schoot de fare aan de voordeur in
  gang, alle moeite voor niets dus, vijf minuten vindt ik nu wel erg kort.
  blijkbaar heeft gent zijn lichten in he stadshuis ook gedoofd.
  groetjes,

  dus jullie hebben net als wij ook een bewegingsmelder op de lamp aan de voordeur!

 3. Voor dinsdag e.k. voorspelt het KMI voor de Ardennen: eerst aanvriezende mist, later wisselende bewolking met kans op sneeuwbuien. Dus … als het juist is, komt er verandering. Ik hoop het want vanaf volgende week vrijdag tot maandag waarop zijn we in Nidrum. Gewoonlijk komen we ook (te voet) langs Wirzfeld voor een lunch in Drosson. Nu maar afwachten en uitkijken.
  Groetn
  Rudy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.