Boek: Männer zum Wegwerfen, door Willi Heinrich

De TV blijft op het ogenblik een beetje stiefmoederlijk bedeeld, want ik heb schijnbaar een lees-virus in mijn vrije tijd. ik heb ondertussen alweer een (dit keer wel erg erotisch) boek uitgelezen: Männer zum Wegwerfen, door Willi Heinrich, o.a; ook auteur van Het vlees is geduldig dat ook in een Nederlandse versie ondertussen tot de klassiekers behoort.

Dit boek is puur fictie en handelt over een voetbalkeeper uit het Oostblok, die dermate gedrild werd, dat hij geen enkele bal mist die op zijn doel geschoten wordt. Erg ongeloofwaardig dus, maar het wordt verdedigd met de stelling dat hij een soort thelepatische gave heeft om in een fraktie van een sekonde vooraf al te weten welke weg de bal zal nemen.

In ieder geval, stel je eens voor welke waarde deze keeper heeft voor een voetbalvereniging… Maar ook… wat is het effekt op de andere voetbalclubs wanneer ze ontdekken dat ze niet kunnen scoren tegen zo’n man. En de frustratie bij de repektievelijke fans van de clubs wanneer hij niet in hun doel staat.

In ieder geval, de keeper weet uit de DDR te ontsnappen, en om het boek een erotisch tintje te geven ontmoet hij een jonge vrouw, die hem in haar kofferbak naar Italië smokkelt. Hij wordt verliefd op haar, zodat zij een kontrakt met hem weet af te sluiten waardoor ze 50% van zijn inkomsten als zijn manager ontvangt.

Zij doet ook de verhandelingen met niet alleen de italiaanse maffia (die denken hem voor hun toto inzetten te kunnen misbruiken) maar ook met praktisch alle grotere voetbalclubs in binnen en buitenland en zelfs Noord en Zuid Amerika. Door de spanningen tussen de verschillende kampen komt het regelmatig tot gewelddadigheden rondom het tweetal, en zij gebruikt steeds opnieuw haar vrouwelijke charmes om de verschillende mannelijke tegenstanders uit te schakelen. Het slot is dan toch weer verrassend.

Kaiser Verlag, Männer zum Wegwerfen, door Willi Heinrich, 335 blz (kleine letters)

Geplaatst in Mijn boeken, Winter 2006-2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.