Update 20.15 uur: verwachte sneeuw chaos

Hallo

De voorspelde sneeuwbuien Woensdag zijn uitgebleven, want die zijn volgens de laatste reakties niet over de Luxemburgse grens gekomen. Daardoor sneeuwde het 35 km zuidelijker wel, maar bij ons in Wirtzfeld niet meer.

Met de net iets te hoge temperatuur is dan ook het witte sneeuwtapijt Woensdag voor een gedeelte gesmolten.

De verwachtingen voor Donderdag zijn dat er een groot sneeuwfront van Frankrijk richting Noord-Oosten trekt, en daardoor mogen we ons Donderdag in heel Belgie aan een nieuw pak sneeuw verwachten.

Men verwacht chaos op de wegen, omdat door de lage temperaten afgelopen nacht de wegen spiegelglad zullen worden:

Waarschuwing ROOD voor het hele land tussen 06.00 en 12.00 uur

De langlaufpistes blijven Donderdag nog gesloten…

Ook Donderdag blijft het opnieuw de vraag, of de temperatuur diep genoeg blijft in Hoog Belgie om die sneeuw te laten liggen.

De vooruitzichten voor Vrijdag: geen neerslag van betekenis, maar vanaf Zaterdag tot en met Maandag opnieuw regen en hogere temperaturen. Ziet er dus niet goed uit voor het weekend.

Later Donderdag ochtend (hopelijk) opnieuw enkele sneeuwimpressies uit Wirtzfeld op onze website!
Veel plezier!

Hubert

Geplaatst in Winter 2006-2007.

3 reacties

 1. Laat ons hopen dat we in Vlaanderen dan toch een halve dag sneeuw zien… Laat het maar sneeuwen,liefst deze nacht nog,dan ik tenminste eens de winterbanden gebruiken, want die zijn al serieus aan het verslijten deze winter.

 2. idd hubert…. de sneeuwzone van woensdag.. kwam niet verder tot hier.. en zelfs hier sneeuwde het maar 1 cm en minder.. zuidelijker viel er meer maar bleef het niet liggen ..

  volgens nederlandse weersvoorspellingen verwachten ze op grote school veeel sneeuw van 10 tot 15 cm … deze nacht zou het moeten beginnen in het zuiden van luxemburg frans beglische grens… en tegen de ochtend zou het de ardennen bereiken .. zie : http://www.knmi.nl ook in nederland voorspellen ze verkeerschaos .
  Greetz Albert

 3. Ha Hubert,

  Het doet me deugt om voor het eerst dit seizoen weer mooie winter foto’s van Wirtzfeld te zien. Eindelijk !! Hier in Nuenen ligt nog niets maar de verwachtingen voor morgen zijn er. Ik kijk er naar uit en heb morgen vrij genomen om met mijn zoon van 2,5 in de sneeuw te spelen. Het is dan voor het eerst dat hij weer sneeuw ziet sinds vorig jaar januari op de hoge venen. Alle sneeuwliefhebbers, een flink pak toegewenst.

  Groeten,
  Dave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.